Cum isi insala clientii agricultorii care vand legume in fata portii. Autoritatile, fara reactie
Cumparata din fata portii, rosia pare mai gustoasa decat cea din piata. Pe asta mizeaza multi agricultori, care nu isi mai vand legumele la tarabe, ci in fata portii.
Daca nu mai merg la piata, nu mai platesc nici transportul si nici chiria. In plus, pot cere mai mult. Problema este ca unii dintre ei cumpara marfa de la depozite si pretind ca au cules totul din gradina.
In localitatea Belint din Timis, aproape toti agricultorii vand legume si fructe in fata casei. Dar nu toate sunt culese din gradinile lor. Cu jumatate de gura, oamenii recunosc totusi ca mai cumpara si de la depozitele engros, ca sa aiba marfa variata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Suntem fortati sa facem lucrul acesta, in momentul in care eu stau doua zile cu varza mea si nu o vand. Ce rau fac daca imi aduc o ladita de caise? Sa stiti ca avere nu faci din chestia asta, singura smecherie e ca iti opresti clientii", spune Ileana Obagean, producator.
Clientul este convins ca legumele sunt cultivate chiar in gradina vanzatorului.
Ca sa poata vinde in fata casei, agricultorii din Timis platesc la primarie doi lei pe metru patrat, pe zi. Reprezentantii primariei stiu de afacerea celor care cumpara legume de la piata si spun, nonsalant, ca sunt productie proprie.
"Vand banane, vand diferite fructe pe care nu au cum sa le produca ei. Noi am vrut sa-i sprijinim tocmai in ideea sa promovam produsele noastre autohtone, iar cumparatorii reproseaza ca sunt produse exact ca in magazine.", spune Ionel Tarziu, viceprimar comuna Belint.
In acelasi timp avem si categoria taranilor care le ofera clientilor doar legume din gradina lor, pentru ca nu reusesc sa intre in piete.
Si totusi, in functie de vreme, agricultorii castiga si 800 de lei pe zi, mai ales in weekend.