Cum s-a ajuns ca un oras din Romania sa fie plin de cetateni "arabi" sau "africani". Reteaua pusa la cale de doi functionari


Ultimul update: Sambata 10 Octombrie 2015 07:01
Data publicarii: Miercuri 07 Octombrie 2015 19:18
Categorie: Stiri actuale
documente false

Pe hartie, Slobozia este un oras plin de cetateni arabi sau africani.

Doi angajati ai serviciului de evidenta a populatiei Dambovita si un intermediar sunt acuzati ca fabricau carti de identitate pentru migrantii care voiau sa treaca ilegal granita si ii mutau fictiv...in Slobozia.

Functionarii ar fi "muncit" peste program si ar fi scos documente false pe banda rulanta, chiar din birourile institutiei, pentru cateva sute de euro, sustin anchetatorii DIICOT. Suspectii au fost prinsi de procurori.

Cei trei barbati care intra rapid in Tribunalul Dambovita sunt suspectii principali ai unei retele care fabrica identitati false unor migranti din Orientul Mijlociu si Africa.

Zeci de migranti erau adusi pe filiere bine stabilite, de calauze, pana in Romania si de aici, in Franta si Belgia. In unele situatii primeau noile identitati, romanesti, la noi in tara. In alte cazuri, actele ii urmau in tarile de destinatie.


 
Grav este ca din grupare ar fi facut parte si doi angajati de la serviciul pentru evidenta populatiei Dambovita. Acestia aveau acces la bazele de date, dar si la materialele speciale din care sunt fabricate cartile de identitate si pasapoartele. Pana la 2500 de euro ar fi platit imigrantii care voiau cetatenia romana, cea care le asigura libertate de miscare in spatiul Uniunii Europene, sustin procurorii DIICOT.

Unul dintre agentii de politie din cadrul Serviciului de Evidenta a Persoanei Dambovita le-a marturisit anchetatorilor ca isi transformase locul de munca intr-o afacere personala, dar mai ales ilegala.

"Precizez ca in actele de identitate pe care eu le faceam in fals, treceam domicilii fictive din orasul Slobozia, judetul Ialomita, precum si CNP-uri, serii si numere de asemenea fictive. Aceste operatiuni le faceam întotdeauna dupa programul de lucru. Pentru aceste acte primeam tot in jur de 500 euro.", a marturisit unul dintre suspecti.

Mihaela Porime, DIICOT: "In podul institutiei au fost gasite, la perchezitii, 700 de elemente de siguranta pentru carti de identitate."

Procurorii au perchezitionat miercuri locuintele suspectilor. Fostul sef al serviciului de pasapoarte Dambovita, acuzat si el, nu a recunoscut faptele. 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO