Cum arată vila comisarului Obreja, liderul grupării infracționale de la Permise Suceava

Ultima actualizare: 02-12-2020 08:30
Radu Obreja

Radu Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava, reținut în dosarul permiselor obținute fraudulos, a scris, în declarația de avere, că singura lui sursă de venit era salariul.

Radu Ionuț Obreja nu are trecut în declarația de avere din acest an vreun apartament sau vreo casă, ci doar trei terenuri: un teren intravilan de 1.000 mp, situat în Mălini, un teren agricol în suprafață de 5.237 mp în Frasin, ambele achiziționate în cursul anului 2005, și o fâneață de 973 mp, cumpărată în 2009, la Mălini.

Monitorul de Suceava publică imagini cu vila deținută de fostul șef al Serviciului Permise de Înmatriculări în comuna Bosanci, unde au descins procurorii DNA Suceava, susținând că acesta ar deține numeroase proprietăți în țară sau străinătate.

Comisarul-șef Radu Ionuț Obreja - liderul grupării infracționale

 

DNA a anunțat că Radu Ionuț Obreja era liderul unei grupări infracționale formate din polițiști care frauda examenul pentru un permisul de conducere, dar și înmatriculările.

Radu Ionuț Obreja este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, luare de mită, dare de mită și spălare a banilor.

Potrivit procurorilor anticorupție, Obreja încasa într-o singură zi și câte 20.000 de euro șpagă.

Monitorul de Suceava scrie, de asemenea, că din mita obținută de-a lungul anilor, Obreja și-ar fi achiziționat proprietăți atât în țară, cât și în străinătate, dar pe numele unor apropiați.

Același traseu de albire urmau să aibă și banii găsiți la perchezițiile de săptămâna trecută. Adică 500.000 de euro găsiți la locuința lui Radu Popovici, un apropiat al lui Radu Obreja, dar și cei 60.000 de euro și 60.000 de lei ridicați de la imobilul din Bosanci, acolo unde locuia de fapt fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO