Cum arată Trenul Regal, care îl va conduce pe Regele Mihai, pentru ultima dată, la Curtea de Argeș. FOTO
Trenul Regal va conduce, sâmbătă, sicriul Regelui Mihai, pentru ultima dată la Curtea de Argeş, în drumul spre necropola regală în care se va odihni alături de Regina Ana.
Sâmbătă, în a treia zi de doliu național, vor avea loc funeraliile Regelui Mihai, care a încetat din viață lunea trecută, la locuința sa din Elveția, la vârsta de 96 de ani.
Începând cu ora 12.50, la Catedrala Patriarhală va avea loc sujba de înmormântare oficiată de Patriarhul Daniel, în prezența Familiilor Regale străine, demnitarilor străini și români.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După aceea, cortegiul funebru va porni spre Gara Regală Băneasa, unde militarii vor prelua sicriul și crucea și vor parcurge drumul prin interiorul gării până pe peron. Jandarmeria Română, în uniformele de ceremonie, va da onorul și va intona marșuri funebre până la introducerea sicriului în vagonul mortuar.
În jurul orei 17.30, Trenul Regal va sosi în gara din Curtea de Argeș, după care sicriul va fi condus la Catedrala din Curtea de Argeș, unde va avea loc slujba de înhumare în Catedrală oficiată de ÎPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, ÎPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și ÎPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoți.
Ştefan Dumitrache, istoric: „Majestatea sa a considerat că acest loc de la Curtea de Argeş este un loc foarte aproape de cer şi l-a ales că loc de odihnă veşnică şi atunci avea nevoie de o cale ferată regală, construită foarte repede. În 3 ani trebuia să fie locul pe care va veni pe ultimul drum. Kaizerul Wilhelm al II-lea va veni să se închine la mormântul Regelui Carol şi al Reginei Elisabeta în 1917. Tot pe acest traseu!”
Ştefan Dumitrache, istoric: „Gara a fost nu un simplu loc de oprire a trenului. Era un loc de sărbătorit. Erau celebrele baluri ale protipendadei, pentru că vedeţi, era o epocă în care România avea elite.”
Sursa: Pro TV
Etichete: regele Mihai, trenul regal, funeralii regele mihai,
Dată publicare:
15-12-2017 20:22