Peripeții pentru un urs, surpins în centrul unei comune din Mureș. Ce a făcut acesta

20-05-2020 09:01

Un urs flămând și-a făcut apariția în zona de câmpie a judeţului Mureș. A fost filmat de camerele de supraveghere în centrul unei comune, în timp ce se plimba agale pe strada principală.

A intrat apoi în mai multe gospodării, şi s-a dus direct la stupii de albine.

Ursul a fost surprins de camerele de supraveghere montate pe stâlpii de electricitate din comună Grebenișu de Câmpie.

Acesta se plimbă nestingherit pe asfalt, s-a oprit chiar în mijlocul drumului, după care a dispărut printre case. Fiind probabil flămând, animalul a intrat în mai multe gospodarii, unde a făcut ravagii printre stupii de albine.

Un apicultor care a găsit stupi răsturnați a crezut iniţial ca lăzile, pline cu miere, au fost răsturnate de oameni răuvoitori. Nici prin cap nu i-a trecut ca mierea a fost mâncată de un urs lacom. Abia după ce mai multe persoane s-au plâns că au văzut animalul, localnicii au chemat paznicul de vânătoare, care a găsit urmele ursului plimbăreţ.

Localnicii spun că până acum nu au mai fost vizitaţi de urşi. Acum se tem că animalul se poate întoarce oricând şi să atace chiar şi oameni.

Peste două zile, în localitate se va întruni şi comitetul pentru situaţii de urgenţă Mureş. Până atunci paznicul de vânătoare va monitoriza zona pentru că ursul să nu se mai apropie de case şi de oameni.

Tags: urs, mureș, stupi,


VIDEO PROTVPLUS.RO