Cum arată fețele care spun povestea României? Galerie inedită surprinsă de 10 fotografi români!


Ultimul update: Joi 27 Iulie 2017 06:58
Data publicarii: Joi 01 Iunie 2017 11:34
Categorie: Advertoriale
Mugur Pop

Portretele a sute de romani, surprinse de zece fotografi talentati, spun povestea tarii noastre, descriu “Fata Romaniei”, in cadrul unei campanii prin care Huawei vrea sa contribuie activ la promovarea tarii noastre si a locuitorilor ei.

Astfel, romanii care s-au inspirat din portretele surprinse de cei 10 fotografi au putut la randul lor sa incarce fotografii de acest tip: Huawei va contribui cu 10 mile, pentru fiecare portret incarcat, pentru ca un strain sa vina si sa vada cu alti ochi Romania.

Dar care sunt portretele si povestile care i-au impresionat pe vizitatorii www.faceofromania.com? Cele ale oamenilor care sfintesc locul! Proverbul ii descrie perfect pe doi dintre romanii care au ales sa arate lumii fata demna si frumoasa a Romaniei!

Mugur Pop este unul dintre acei oameni frumosi pe care nu-i vedem la evenimente publice, dar care reuseste sa dea Romaniei un chip minunat. Cum? Simplu. Cu o herghelie de cai. Mugur, care are o herghelie undeva langa Cluj, face, pro bono, lectii de calarie cu copii cu dizabilitati sau cu cei din categorii defavorizate. El are chiar o teorie foarte frumoasa despre salvarea noastra. I-a spus "Raindrops".

De ce “Raindrops”? “Pentru ca a venit vremea sa facem tot ce putem mai bine acolo unde ne aflam. Fiecare la locul lui sa faca lucruri bune. Asa vom putea ridica tara la loc. Impreuna. Asa cum picaturile de ploaie adunate laolalta aduc potopul de neoprit”, explica Mugur.

Sinceritatea cu care Mugur vorbeste despre Romania lui este dezarmanta: “Eu iubesc Romania. Nu pot altfel. Cand o cunosti cu pasul sau din saua calului nu poti sa nu o iubesti. Cand ii cunosti oamenii adevarati, simpli, neatinsi de boala inchipuirii, iti dai seama ca dragostea de tara e chiar sentimentul apartenentei la acest colt de rai, buric al lumii, centru al universului nostru. Si o mai iubesc pentru ca dupa toate valurile care s-au spulberat asupra ei, a ramas aceeasi vatra calda, profunda, care ne ofera bland si rabdator lectia fundamentala a continuitatii”.

Atunci cand se descrie, Mugur spune despre el că este un om care crede ca viata trebuie traita cu rost pana la capat. Motiv pentru care a si ales acest drum in viata.

Ce inseamna #TheFaceofRomania pentru Mugur? O sansa ca oamenii sa cunoasca oameni, iar mai apoi sa se recunoasca intre ei tocmai prin ceea ce sunt cu adevarat. Picaturi limpezi care aduc ploaia cea mare.

Mugur Pop a fost fotografiat de catre Cristian Sutu cu un Huawei P10 Plus in cadrul campaniei “The Face of Romania”.

Alexandra Ungureanu, Art & Craft, este chipul frumos care spune o alta poveste minunata despre o Romanie incantatoare prin traditiile si obiceiurile ei. Alexandra are grija ca ele sa fie cunoscute si dincolo de hotare prin intermediul artandcraft.ro. Compania pe care o reprezinta este una din putinele companii romanesti care sustin Romania ca destinatie si se implica activ in campanii pentru promovarea mesterilor populari din toata tara.

Alexandra marturiseste sincer ca nu s-a gandit niciodata sa plece din Romania: “Atasamentul meu fata de tara natala este unul imens. Totusi, daca as fi nevoita sa ma mut, pe langa oamenii dragi mie carora, cu siguranta, le-as duce dorul cel mai mult, mi-ar lipsi si traditiile si obiceiurile romanesti, locurile in care am crescut si am copilarit si, nu in ultimul rand, mi-ar lipsi mancarea romaneasca”.

“Acasa” pentru Alexandra inseamna familie, iubire, liniste, confort, locul unde s-ar intoarce oricand. Este universul ei, o Romanie care se descrie frumos datorita omenilor precum Alexandra.

“Cu siguranta pot spune “Romania, te iubesc!” Romania este tara in care m-am nascut si am crescut, este tara in care am fost educata si am invatat o multime de lucruri, este tara in care sunt toti cei dragi mie si, nu in ultimul rand, esta tara in care m-am dezvoltat si am ajuns sa fiu un promotor al valorilor romanesti prin intermediul Art&Craft”, recunoaste Alexandra. 

TheFaceofRomania este pentru Alexandra “un proiect extraordinar, mai ales prin prisma faptului ca impartasim aceleasi idei si avem un scop comun: promovarea Romaniei dincolo de granitele tarii si schimbarea perceptiei strainilor si nu numai asupra imaginii tarii noastre”.

Alexandra Ungureanu a fost fotografiata de catre Calin Stan cu un Huawei P10 in cadrul campaniei “The Face of Romania”.

 

 

Sursa: StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO