Cum a fost tratată o româncă de 86 de ani într-un spital din Anglia. „Nici în România nu ar fi fost așa”
O româncă în vârstă de 86 de ani stabilită în Anglia a fost lăsată să stea 25 de ore pe holurile unui spital din Londra, unde a ajuns cu suspiciune de infarct. În cele din urmă, femeia a renunțat să mai aștepte și a plecat acasă.
Maria Bodea a început să aibă probleme medicale în timp ce se afla acasă și a ajuns cu ambulanța la spitalul St. Helier din Londra. Însă acolo nu era niciun pat liber în salon, iar femeia a fost pusă pe un pat mobil pe hol, unde se mai aflau alte 20 de persoane, potrivit The Sun.
Femeia de 86 de ani a stat lângă ușa de la intrare, cu căciulă și acoperită, din cauza frigului, în timp ce aștepta să se elibereze un loc. După mai bine de 25 de ore, fără vreo speranță că va ajunge într-un salon, Maria nu a mai rezistat și a plecat acasă.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Bătrâna a fost însoțită de fiica ei, Sanda Ghiurcusor, în vârstă de 57 de ani, care spune că a văzut acolo oameni care așteptau pe holuri de o săptămână. Aceasta a mai povestit că angajații spitalului i-au mărturisit că situația este la fel în toată țara.
„Era ca o zonă de război - era un șir lung de paturi lângă zid. Ne-au pus direct pe coridor, lângă ușile automate, așa că intra frigul și a fost o noapte foarte rea. Oamenii treceau pe lângă, nu există intimitate. O altă persoană a spus că se afla acolo de duminică (15 septembrie)”, a spus Sanda.
„Mama mea este foarte fragilă și confuză acum. Infirmiera mi-a spus că așa este în fiecare spital din țară. Nu este vorba că personalul nu este amabil, toată lumea face o treabă extraordinară, dar conducerea nu pare să investească în ceea ce este necesar. Nu este vina doctorilor – se vede că personalul este stresat și jenat”, a continuat femeia.
Românca a ajuns la spital într-o zi de marți, 17 septembrie. Maria a făcut un CT cranian și teste ale vezicii urinare și a fost trimisă să facă teste suplimentare joi, dar a decis că nu putea rămâne încă o noapte pe coridor.
Sanda – care este originară din România – a spus că situația din spital a făcut-o să se simtă „tristă”.
„Erau copleșiți. E pur și simplu trist. Nu-mi venea să cred că mă aflu în Anglia. Chiar și în România, persoanele în vârstă nu ar fi tratate așa”, a mai spus Sanda.
Mariei i s-a schimbat o parte din medicație înainte de a părăsi spitalul și a fost trimisă la un alt consultant pentru teste suplimentare.
„Deși facem întotdeauna tot posibilul pentru pacienții noștri, acestea nu sunt condițiile în care dorim să îi îngrijim și ne pare foarte rău că doamna Bodea nu a avut o experiență plăcută. Când serviciile noastre sunt extrem de aglomerate, așa cum sunt în acest moment, uneori trebuie să îngrijim pacienții în alte zone ale spitalului până când devine disponibil un pat adecvat – aceasta este întotdeauna o măsură temporară, iar pacienții sunt supravegheați în permanență de echipele clinice”, au precizat reprezentanții spitalului.