Cum a evadat din arest olandezul care a păcălit un club de fotbal să îi ofere un contract

Ultima actualizare: 17-12-2019 10:22
Bernio Verhagen
Transfermarkt.com

Fotbalistul amator Bernio Verhagen, reținut după ce a păcălit un club de fotbal să îi ofere un contract de profesionist și apoi și-a agresat iubita, a reușit să scape din arestul poliției daneze.

Verhaegen este acuzat de autoritățile daneze că a fraudat clubul de forbal Viborg și și-a bătut și jefuit iubita, potrivit usanews.net.

Tânărul de 25 de ani a apărut în atenția presei după ce a încercat să îi convingă pe oficialii mai multor cluburi de fotbal să îl îi ofere un contract, deși nu jucase niciodată fotbal la nivel profesionist. Este vorba despre cluburile FC Dinamo-Auto din Moldova, Cape Town City, din Africa de Sud și Audax Italiano din Chile.

Cu acest CV fals, olandezul a reușit să îi convingă pe oficialii echipei daneze de primă ligă Viborg, să îi ofere un contract pe 26 noiembrie. Ulterior, conducerea clubului și-a dat seama că tânărul nu jucase niciodată fotbal la acest nivel și i-au făcut plângere la poliție.

"Adunăm probe. Ne ia atâta timp cât trebuie să ne ia, dar pot să confirm că va fi acuzat de frauda", a declarat Christian Toftemark, cel care investighează cazul.

Verhaegen a fost însă arestat în urma unor suspiciuni că și-a bătut și jefuit iubita și apoi a amenințat un martor. Acesta a avut o înfățișare în instanță, luni, în care i-a fost prelungit arestul până pe 10 ianuarie. Însă la ieșirea din sediul judecătorie, acesta a reușit să fugă din escorta poliției și s-a făcut nevăzut pe străduțele lăturalnice.

Acesta a postat ulterior mai multe mesaje pe rețelele de socializare în care anunța că se îndreaptă spre Suedia, ca să își viziteze un "prieten vechi". "Nu vreau să vorbesc despre acuzații până pe 10 ianuarie", a transmis el.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO