Bătrân jefuit de o sumă uriașă, după ce a fost păcălit că fiul lui este grav rănit în spital

Ultima actualizare: 17-12-2019 10:58

În ciuda avertismentelor transmise de autorităţi, indivizi certaţi cu legea continuă să facă victime folosind metoda accidentul.

Un bătrân din judeţul Bacău a căzut în plasa şarlatanilor. Omul a crezut că a fost sunat de fiul lui, aflat pe un pat de spital.

Crezând că îşi ajută băiatul, i-a dat unui necunoscut 8.000 de lei.

La auzul acestor vorbe, bărbatul în vârstă de 73 de ani nu a mai stat pe gânduri şi singura lui grijă a fost să îşi ajute băiatul, care, chipurile, se afla în spital şi avea nevoie de bani pentru a fi transferat în străinătate.

Mitică Mihalache, victimă: "Când a plecat de acasă se simţea cam rău. Când a zis tată, sunt eu Costel şi îmi e rău şi când a plecat de acasă ca a stat vreo 3 săptămâni, chiar i-a fost chiar rău, am zis că aşa e. Decât la el m-am gândit şi nu m-am gândit că o să mă păcălească."

Bătrânul a fost sunat aproape de miezul nopţii şi timp de două ore a fost ţinut de vorbă la telefon. Persoanele de la celălalt capăt al firului s-au prezentat ca fiind fiul omului, medicul care se ocupa de caz şi şeful casei de pensii. Între timp, la poartă şi-a făcut apariţia un necunoscut, care a spus că este asistentul doctorului.

Mitică Mihalache, victimă: "El lucrează la Braşov şi a fost operat la inimă. Şi când am zis, alo, da tată. A zis că e la spital şi mi-a zis că mi-l dă pe doctor. Dar omul când e bolnav şi nu poate vorbi."

Bărbatul i-a dat străinului 8.000 de lei, convins că îşi ajută fiul. Însă după ce individul a plecat, şi-a dat seama că a fost păcălit şi a sunat la 112.

Poliţiştii au început cercetările şi susţin că au un cerc de suspecţi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO