Ancheta în cazul accidentului din Ialomiţa se complică. Ce arată tahograma maşinii

08-10-2019 17:30


Ancheta în cazul accidentului din Ialomiţa, în care 10 oameni au murit şi alţi 7 au fost răniţi, se complică.

Şoferul TIR-ului care a provocat drama conducea cu o viteză regulamentară, de 58 de kilometri pe oră, în timp ce microbuzul era condus cu 92 de km/h.

Potrivit tahogramei, șoferul TIR-ului s-a oprit timp de trei ore înainte de producerea accidentului, timp în care este posibil ca acesta să se fi odihnit, fie să fi prins un pui de somn. După care, bărbatul s-a dus să-și ia o cafea și s-a urcat la volan.

Nimeni nu știe ce s-a întâmplat în secundele de dinaintea accidentulului, este posibil ca șoferul să fi fost atent la telefon sau să i fi vărsat cafeaua fierbinte pe el și într-o secundă de neatenție să se fi produs tragedia.

Cert este faptul că acolo drumul era în curbă, iar șoferul a intrat în curbă ținând volanului drept, fără să schițeze nici cea mai mică intenția de a trage de volan și de a urma linia drumului, așa cum ar fi trebuit. Acesta este și motivul pentru ca TIR-ul a intrat per contrasens și s-a izbit de microbuz.

Înmormântare înainte de ziua de naștere

 

A fost o zi îngrozitor de tristă în comuna Munteni, județul Buzău, de unde proveneau victimele. Familiile a opt dintre victime i-au condus pe ultimul drum. Au fost mulți preoți acolo, unii trimiși de Patriarhie, pentru a le fi alături rudelor îndoliate.

Cea de-a noua victimă a fost înmormântată luni, pentru că marți ar fi fost ziua ei de naștere.

În ceea ce-i privește pe cei 7 răniți, starea lor este în continuare bună.

Pe de altă parte, am aflat că TIR-ul avea încheiată o asigurare RCA la o companie mare din România. Ceea ce înseamnă că, potrivit legii, cei care au avut de suferit în urma acestui accident, răniții, dar și familiile îndoliate, vor primi din partea asiguratorului bani, cel mai probabil o instanță va decide care este suma pe care o va primi fiecare.

VIDEO PROTVPLUS.RO