Crima din Piața Constituției. Imaginile de pe camerele de supraveghere, făcute publice

×
Codul embed a fost copiat

11 bărbați au fost arestați preventiv și alți patru au fost puși sub control judiciar după scandalul în care două clanuri s-au încăierat în Piața Constituției în luna septembrie. Un bărbat a murit atunci.

Protagoniștii scandalului și-ar fi reglat conturile în stradă cu pistoale, topoare și bâte. Poliția Capitalei a difuzat acum noi imagini din noaptea atacului.

În urma scandalului petrecut în seară de 29 septembrie în Piața Constituției, autoritățile au deschis o anchetă amplă.

Timp de trei luni, zeci de persoane au fost duse la audieri și au fost verificate imaginile de pe camerele de supraveghere pe o distanță de 11 kilometri în jurul Pieței Constituției. Astfel s-a ajuns la un bilanț de 11 bărbați arestați și patru plasați sub control judiciar.

Marți, poliția Capitalei a dat publicității o filmare de un minut, surprinsă de o cameră de supraveghere din zona Pieței Constituției, în care se vede cum cele două grupuri de bărbați se aleargă între ei, se bat având în mâini arme albe, iar la un moment dat unul dintre ei este pus la pământ și bătut de alți bărbați.

Citește și
Tânăr reţinut în cazul crimei din Piaţa Constituţiei
VIDEO Tânăr reţinut în cazul crimei din Piaţa Constituţiei. De ce este acuzat
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Cei doi protagoniști ai scandalului stabiliseră să se întâlnească, împreună cu grupurile din care făceau parte, în Piața Constituției după ce unul dintre ei i-ar fi reproșat celuilalt o pretinsă legătură cu cea care îi era partenera. Inițial bărbatul de 37 de ani, care a decedat în urma încăierării, ar fi refuzat întâlnirea.

Toți cei vizați în acest caz sunt cercetați că suspecți pentru omor, încăierare și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în seara de 29 septembrie , în jurul orei 22.30, Secţia 17 Poliţie a fost sesizată prin „Dispeceratul 112” cu privire la faptul că în Piaţa Constituţiei, sector 5, a avut loc o altercaţie în care au fost implicate mai multe persoane.

„În urma deplasării la faţa locului, poliţiştii au constatat că în Piaţa Constituţiei se afla un bărbat, căzut la pământ, în stare de inconştienţă, identificat ulterior, care prezenta mai multe urme de lovituri în zona capului.

La faţa locului s-au prezentat şi două echipaje medicale SMURD care au acordat îngrijiri medicale victimei şi au efectuat manevre de resuscitare timp de aproximativ 60 de minute, dar la ora 23.45 au constatat decesul acesteia”, se precizează în comunicat.

De asemenea, arată sursa citată, la faţa locului a fost identificat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, care prezenta urme de sânge în zona capului şi care a declarat că a fost bătut de mai mulţi indivizi care au fugit în direcţii necunoscute.

Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei.

„Pe 30 septembrie, la sediul INML Mina Minovici a avut loc necropsia bărbatului decedat. S-a concluzionat că decesul a fost cauzat de o hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unui traumatism al extremităţii cefalice, leziune ce s-a putut produce prin lovire cu un corp dur. Celelalte leziuni constatate, la nivelul spatelui şi membrelor, s-au putut produce prin lovire cu un corp dur”, menţionează anchetatorii.

Potrivit procurorilor, în urma cercetărilor efectuate a rezultat că în seara zilei de 29 septembrie, în jurul orei 22.00, în urma unor discuţii anterioare dintre doi bărbaţi, în Piaţa Constituţiei, sector 5, s-au întâlnit mai multe persoane, constituite în două grupuri, având asupra lor obiecte contondente, fiecare grup fiind condus de cei care discutaseră anterior.

„Începând cu data de 28 septembrie cei doi au avut mai multe discuţii, unul dintre ei reproşându-i celuilalt o pretinsă legătură cu propria lui concubină, solicitându-i în acest sens să se întâlnească, pentru a rezolva problema, solicitare formulată şi de apropiaţi ai săi.

Deşi iniţial ar fi refuzat întâlnirea, în urma insistenţelor succesive bărbatul a acceptat întâlnirea, în Piaţa Constituţiei, întâlnire în urma căreia s-a înregistrat conflictul care a condus la decesul bărbatului de 37 de ani”, precizează sursa citată.

Conform anchetatorilor, conflictul şi violenţele izbucnite, dar şi faptul că una dintre persoanele participante la agresiuni rămăsese prăbuşită pe asfalt, fără a se mai mişca, au provocat panică în rândul persoanelor aflate în zonă.

„În urma activităţilor ample desfăşurate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri, audierea a zeci de persoane, identificarea, ridicarea şi vizionarea a înregistrărilor video pe o distanţă de aproximativ 11 km, au fost identificaţi membrii celor două grupuri, fiind solicitate mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele acestora”, se menţionează în comunicat.

Astfel, arată PTB, în intervalul 4 octombrie - 18 decembrie au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv un număr de 14 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 52 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice cu 11 bărbaţi în stare de arest preventiv şi 4 sub măsura controlului judiciar.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Șase persoane au fost arestate preventiv după bătaia între clanuri din Piața Constituției
Șase persoane au fost arestate preventiv după bătaia între clanuri din Piața Constituției

După descinderi de amploare și audieri maraton, șase persoane au fost reținute în cazul crimei din Piața Constituției.

VIDEO Tânăr reţinut în cazul crimei din Piaţa Constituţiei. De ce este acuzat
VIDEO Tânăr reţinut în cazul crimei din Piaţa Constituţiei. De ce este acuzat

Un bărbat a fost reţinut, vineri seară, în cazul crimei care a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Suspecții în cazul crimei din Piața Constituției, ridicați și audiați:
Suspecții în cazul crimei din Piața Constituției, ridicați și audiați: "Aici e mafie mare"

Opt suspecţi au fost ridicaţi vineri şi duşi la audieri, pentru crima din fața Parlamentului, de la începutul săptămânii.

Descinderi la clanurile care s-au bătut în Piaţa Constituţiei. Autorul crimei, căutat
Descinderi la clanurile care s-au bătut în Piaţa Constituţiei. Autorul crimei, căutat

Descinderi de amploare în zorii zilei, în cazul clanurilor implicate în confruntarea violentă din Piaţa Constituţiei, de weekendul trecut, soldată cu moartea unui persoane şi rănirea gravă a alteia.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.