Creștinii din toată țara au mers în număr mare la biserică pentru a sărbători împreună miracolul Învierii
Ortodocşi şi greco catolici, milioane de credincioşi, de aici şi de peste hotare, au trăit împreună miracolul Învierii la cea mai frumoasă și înălţătoare dintre sărbători.
Preoţii ne-au chemat să luăm lumina şi ne-au amintit că bucuria este în noi. Trebuie doar să o găsim şi să o dăm mai departe.
Cu lumânări înalte atent îmbodobite în flori de tradafiri albi, călugării de la Mănăstirea Antim din Capitală au dăruit lumină creștinilor prezenți la slujbă.
Alegeri 2024
16:12
SURSE | Rezultate alegeri prezidențiale 2024. VEZI primele date neoficiale de la partide. Cine intră în turul 2
16:00
Mesajul nespus al lui Iohannis, după CTP: „Mocofanilor, săracilor, prăpădiților, m-am folosit de voi 10 ani”
15:58
Dosar penal pentru tentativă de fraudă la vot în Slatina. O femeie a încercat să voteze cu două buletine
15:35
LIVE TEXT | Referendum București 24 noiembrie. Cei cu viză de flotant pot vota indiferent de data la care au obținut viza
Învierea lui Hristos este temelia credinței creștine. În noaptea cea mare distruge porțile iadului și le deschide pe cele ale raiului și, astfel, îl împacă pe om cu Dumnezeu. Hristos este deja în ceruri și stă de-a dreapta Tatălui, iar oamenii primesc speranța în Viață Veșnică.
Și în Dealul Patriarhiei un cor de tineri a dat vestea cea mare. Apoi, Patriarhul Daniel a vorbit mulțimii despre speranță și nădejdea în viața de apoi si ne-a reamintit ca Paștele este sărbătoarea Bucuriei.
La malul mării Lumina Sfântă a Învierii a venit de pe apă. Înalt Prea Sfințitul Teodosie a plecat împreună cu credincioșii într-o procesiune pe faleza Cazinoului din Constanța.
Credincioșii s-au strâns cu sutele și la Mitropolia din Iasi.
La Brașov, o mare de lumină a acoperit Piața Sfatului.
O slujbă emoționată a avut loc și la Mănăstirea Humorului din Bucovina. Credincioșii au cântat în şoaptă alături de maicute şi de preoţi.
Un tânăr venit din Thailanda a participat si el emoționat.
Jordan: „E călduros. "Aş putea spune ca mă simt ca acasă. Nu avem aşa ceva în tara mea. Noi de adunăm în familie, dar acasă la noi. Nu e ca aici, să te întâlnești la biserică să sărbatorești. Și atât de mulți oameni.
Reporter: Ai luat lumina si tu?
Jordan: Da. Cred ca înseamnă reînsufleţire. E ceva special pentru mine. Încerc sa învăț cultura."
Plină de turiști a fost și curtea Sfintei mănăstirii Sinaia.
„Sunt din Viena și am venit special pentru acest eveniment. A fost foarte, foarte frumos sunt mândru că sunt aici”, a spus un tânăr.
Lumina Sfântă din noaptea de Învierii are o semnificație aparte.
Mii de români au spus Hristos a Inviat în Grecia. În Thasos, credincioșii au primit mir parfumat pe care l-au întins pe mâini apoi s-au bucurat de un spectaculos foc de artificii.