Creștere spectaculoasă a vânzărilor la ceasuri și brățări inteligente. Ce adoră românii la ele

Ultima actualizare: 12-05-2019 20:13

Asistenții personali din era tehnologiei - ceasurile și brățările inteligente - se vând din ce în ce mai bine.

Ne monitorizează somnul, activitatea fizică, ne ajută să controlăm dispozitivele inteligente din casă și să ne păstrăm calmul în situații de criză.

În România, comenzile au crescut cu 34% în primele patru luni din acest an. Psihologii ne avertizează, însă, că folosirea frecventă a dispozitivelor inteligente poate duce la dependență.

Andreea nu iese din casă fără ceasul inteligent. Îl folosește pentru a-și monitoriza activitatea fizică, dar și pentru a-și trata dependența de telefon.

Andreea Călin, utilizator Smartwatch: "Este un mare avantaj că nu mai stau cu nasul în telefon. Pentru că pe el îmi vin toate notificările pe care le stabilesc eu, mai ales mesaje și mai este un aspect foarte important. Partea de somn. Cât de mult timp ai petrecut în somn de calitate, cât de mult în somn superficial.”

Printre cele mai populare aplicații folosite pe astfel de dispozitive se numără și cele care ne ajută să facem plăți fără să mai avem nevoie de card sau telefon, cele prin care putem să controlăm temperatura sau luminile din casă sau cele prin care putem să ascultăm muzică sau să apelăm la serviciile de car sharing.

Inclusiv copiii poartă acum la mână ceasuri inteligente. Părinții le cumpără pentru funcția GPS, care le arată în ce loc se află cei mici.

Alexandra Rădulescu, directoarea unei grădiniţe: "Încrederea pe care o are copilul în locul care se află, grădiniță sau școală, scade considerabil având la mână un GPS. Nu cred că un astfel de dispozitiv este util tocmai din prisma faptului că există o supraveghere umană în astfel de instituții.”

Reprezentanții marilor magazine de electronice din țara noastră spun că vânzările de ceasuri inteligente au crescut în acest an cu 27%, comparativ cu 2017 și cu 34% față de 2018.

Potrivit unui studiu realizat la nivel mondial, principalii producători de ceasuri inteligente au avut vânzări mai mari în primele luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, iar Apple rămâne lider pe piața acestor dispozitive cu o cotă de piață de peste 35%.

Principalul motiv pentru care majoritatea utilizatorilor au preferat ceasurile Apple în ultimul an este cel mai recent model al companiei, care este capabil să-i facă utilizatorului chiar și o electrocardiogramă. Funcția este disponibilă acum și în România.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO