Crestele din Bucegi, acoperite de un covor de gheață. Vremea continuă să fie la extreme în țară
În timp ce canicula făcea probleme în mai toată țara, crestele din munții Bucegi au fost acoperite, joi, de un covor de gheață.
După o rupere de nori, în doar câteva minute s-a depus un strat gros de grindină. S-a topit în scurt timp, iar șuvoaiele scurse pe versanți au măturat totul în cale. Iar în județele Suceava și Botoșani vântul puternic a făcut din nou ravagii.
În plină vară, crestele montane din Bucegi au fost acoperite cu un strat consistent de gheață. A fost nevoie de numai câteva minute pentru că peisajul să se transforme într-unul de iarnă, după o rupere de nori care a aruncat la sol cantități impresionante de grindină. Temperatura a scăzut brusc sub 10 grade.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Din fericire turiștii surprinși de vremea rea nu au avut de suferit, spun salvamontiștii.
Grindină a căzut și în Bușteni. Localnicii s-au trezit cu străzile și curțile pline de gheață și apă. Tot în zona montană a Prahovei, de această dată la Azuga, din cer au căzut bucăți de gheață de mari dimensiuni.
La Moieciu de Sus, în județul Brașov, șuvoaiele care au venit de pe dealuri au lovit cu furie. Într-o grădina de exemplu, torentul a scos pomii din rădăcini și i-au împins în pereții casei aflate mai la vale.
Daniela Preda: “Aici a fost o terasă... a fost! ... și copacii i-a adus de acolo, că e abrupt, au intrat până în camera”.
Apele au rupt podețe și drumuri, iar aluviunile au blocat șoseaua principala.
"Nu mai poate să circule nimeni, mașinile le-a băgat prin apă, e prăpăd, a rămas mașină de curge apă peste ea!", a declarat un bărbat.
"Dezastru, apă din gard în gard! Până la casele oamenilor, s-au rupt malurile, a plecat terenul la vale!", a punctat o femeie.
Câteva familii au rămas izolate și mai mulți turiști veniți în vacanță la munte au făcut cale întoarsă când au constatat că nu mai pot ajunge la pensiunea unde aveau rezervare. Apa a intrat și în case.
"Părinții mei sunt sus, au rămas acolo, la sură, au dormitor, i-am sunat să stea acolo", a spus cineva.
Și județele Suceava și Botoșani au fost afectate de furia naturii, dar n-au fost probleme majore.