Valoarea tichetelor de masă crește de la 20 la 30 de lei, de la 1 iulie. Schimbare privind voucherele de vacanță
Valoarea tichetelor de masă crește cu 50%. Prin vot, parlamentarii au mărit suma maximă la 30 de lei, pentru aceste bonuri, folosite de milioane de români.
În plus, angajații de la stat și privat care primesc vouchere de vacanță, pot plăti cu ele și taberele copiilor organizate în România.
La ce sumă se majorează tichetele de masă
Tichetele de masă, pe care le primesc de la angajator milioane de români, se majorează de la 20 la 30 de lei începând cu 1 iulie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
A fost votată și propunerea ca angajații să poată folosi voucherele de vacanță pentru taberele copiilor.
Eva Csep, deputat UDMR: „Prin această modificare legislativă venim în ajutorul familiilor și mai ales a copiilor, în vederea promovării de a participa la taberele școlare, privind contravaloarea acestui tichet de vacanță.”
Un salariat care lucrează la stat primește vouchere de vacanță în valoare de 1.450 lei. Cei care lucrează la privat pot primi vouchere care reprezintă cel mult șase salarii minime brute pe economie.
Potrivit Ministrului Turismului și Antreprenoriatului, dacă într-un an prin tichetele de vacanţă din sectorul bugetar au ajuns 300 milioane de euro în domeniul turismului, din sectorul privat au ajuns doar 50 milioane de euro.
Organizatorii de tabere speră să primească mai mulți copii datorită noilor modificări
Angajatorii își pot deduce cheltuielile cu tichetele de vacanță pentru angajați. Grație acestei modificări, cei care organizează tabere speră să primească mai mulți copii.
Cristina Sasu, director tabere Azuga: „Ne zice ce tabere are și cât costă. Sunt tabere de aventură, de IT, atletism, antreprenoriat.”
Băiat: „Urmează să merg într-o tabără la Sarmisegetuza.”
Reporter: „Cât au plătit părinții?”
Băiat: „În jur de 1.500-2.000, merg cu sora mea și de asta. Au și călărie și tir cu arcul, am fost într-o tabără și la săniuș și la schiuri”.
Băiat: „De obicei sunt multe activități și mâncare inclusă, dar preturile sunt uneori un pic ridicate”.
Pretul unei tabere, în funcție de zile și activități este între 1.000 și 3.000 de lei.
CITEȘTE ȘI: România, în topul țărilor cu cea mai bună mâncare din lume. Singurele trei țări care ne intrec