Cozile interminabile continuă pe aeroportul Henri Coandă. Doi tineri au fost la un pas să rateze propria nuntă
Deși au trecut câteva luni de când este haos pe aeroporturi, problema cozilor uriașe nu a fost rezolvată.
Pe cel mai mare aeroport din țară - cel din Otopeni zeci de mii de oameni pleacă zilnic în vacanță sau la muncă în străinătate, iar traficul aerian se apropie de valorile din 2019.
Cu toate acestea, numărul de angajați a rămas mic după disponibilizările din pandemie. Autoritățile le recomandă pasagerilor să ajungă la aeroport cu cel puțin cu 3 ore înainte de zbor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe Aeroportul Henri Coandă din Capitală la prânz sunt cozi care se întind pe zeci de metri. Cei mai mulți sunt români care pleacă în străinătate la muncă după ce au petrecut vacanța în țară. Au venit mai repede la aeroport, de teamă să nu piardă zborul.
Bărbat: ”Când am plecat data trecută am fost în Frankfurt cu 8 ore, chiar cu 2 zile înainte era grevă și vă dați seama, e mai bine”.
În afară de întârzieri şi cozi, oamenii se tem şi că le vor fi anulate zborurile. Doi tineri au fost la un pas să rateze propria nuntă după ce au fost anunţaţi de compania aeriană că deși aveau biletele cumpărate din martie, nu mai sunt locuri în avion pentru ei.
Femeie: „Cumpărăm bilete de avion cu locuri și după ne spune că nu putem pleca. Am venit cu fata mea cea mare că s-a măritat, avea nuntă, am luat biletele împreună și după care au spus că pe ei doi i-a ales compania ca să fie puși în stand-by”.
Lunile august și septembrie sunt perioade de vârf în aeroporturi. După doi ani de pandemie, când activitatea a fost redusă, acum ne apropiem de nivelul înregistrat în 2019.
Cele mai multe plecări sunt spre Marea Britanie, Germania, Italia, Spania și Franța, unde sunt comunități mari de români.
În același timp, pentru că nu s-au terminat concediile, sunt numeroase zboruri și spre destinațiile turistice din Grecia și Turcia.
În pandemie, companiile au renunțat la mulţi oameni, care între timp și-au găsit alte slujbe și nu au mai vrut să se întoarcă să lucreze în aeroporturi. Pe de altă parte, orice angajat nou trebuie să treacă prin mai multe verificări de securitate care țin de la câteva săptămâni până la 3 luni.
Valentin Iordache - purtător de cuvânt Compania națională Aeroporturi Bucureşti: „Atât aeroporturile cât și companiile aeriene solicită pasagerilor să vină mai devreme la aeroport, în special pentru operațiunile de check-in pentru că aici e de regulă o problemă cu personalul, uneori insuficient, în special pe marile aeroporturi europene. Ulterior se formează și la noi și pe alte aeroporturi cozi la controlul de securitate, la controul de frontieră.”
Pe aeroportul din Otopeni ajung zilnic între 38 și 45 de mii de pasagerii. Terminalul plecări este aglomerat în special dimineața devreme și la orele prânzului.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: aeroport, aglomeratie, henri coandă, cozi,
Dată publicare:
30-08-2022 18:37