Copilul lui Cioaca si al Elodiei, audiat de magistrati. Bunica materna vrea program de vizite

Ultimul update: Duminica 01 Februarie 2015 02:29
Data publicarii: Joi 29 Ianuarie 2015 15:31
Categorie: Actualitate
Cristian Cioaca

Copilul de zece ani al lui Cristian Cioaca si al Elodiei Ghinescu va fi audiat la Judecatoria Pitesti, intr-un dosar in care bunica materna cere stabilirea unui program de vizite intrucat nu isi poate vedea nepotul.

Patrick Cioaca, fiul Elodiei Ghinescu si al lui Cristian Cioaca, va fi audiat, vineri, in Camera de Consiliu la Judecatoria Pitesti, intr-un dosar deschis la sfarsitul anului trecut de catre Emilia Ghinescu, care cere ca instanta sa stabileasca un program de vizitare, a declarat avocatul familiei Ghinescu, Crina Radu.

Potrivit acesteia, Emilia Ghinescu nu isi poate vizita nepotul din cauza ca sora lui Cristian Cioaca, la care se afla copilul, se opune acestui lucru.

In acest dosar, mama Elodiei Ghinescu si fratele acesteia au calitatea de reclamanti, sora lui Cristian Cioaca este parat, iar Patrick, care a implinit zece ani in luna decembrie, va fi audiat in cadrul unei sedinte care nu va fi publica.

Urmatorul termen din acest dosar a fost stabilit pentru 12 februarie, data la care, cel mai probabil, instanta va ramane in pronuntare, a preciza avocata Crina Radu.

In paralel, tot la Judecatoria Pitesti se afla pe rol un alt dosar, deschis in luna iulie a anului trecut, prin care Emilia Ghinescu cere sa i se acorde tutela nepotului sau. In acest dosar, calitatea de parat o are Directia pentru Protectia Copilului Arges. Primul termen din acest dosar va avea loc in 2 februarie.

Patrick Cioaca locuieste la sora politistului, conform deciziei Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Arges.

Potrivit reprezentantilor DGASPC Arges, comisia care a analizat aceast dosar a decis ca se impune stabilirea plasamentului copilului la familia Ana Maria si Iulian Vasile Ene, sora, respectiv cumnatul politistului, care este incarcerat la Penitenciarul Colibasi.

"Membrii comisiei au tinut cont ca, in ultimii cinci ani, minorul a crescut alaturi de rudele pe linie paterna, de continuitatea scolara a copilului si de faptul ca in decembrie 2012 si instanta a stabilit domiciliul copilului la familia sora omului legii. De asemenea, s-a mai tinut seama si de dorinta copilului si a tatalui acestuia, de situatia materiala si familiala a sotilor Ene, sora si cumnatul lui Cristian Cioaca, de faptul ca acestia dispun de mijloacele materiale necesare pentru a-i asigura nepotului conditii corespunzatoare de crestere si educare, ca-i ofera suport emotional si afectiv, liniste, stabilitate si siguranta pentru dezvoltarea fizica, morala si intelectuala", explica directorul DGASPC Arges, Adrian Macovei.

Membrii comisiei au admis faptul ca de conditii similare dispun si bunica si unchiul pe linie materna, Emilia, respectiv Robert Constantin Ghinescu, mama si fratele Elodiei, dar elementul hotarator in dispunerea deciziei a fost atasamentul lui Patrick fata de matusa, unchi si bunica paterna alaturi de care a crescut in ultimii ani.

Cristian Cioaca Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Cristian Cioaca, condamnat la inca patru ani si patru luni de inchisoare. Sentinta este definitiva
Cristian Cioaca, condamnat la inca patru ani si patru luni de inchisoare. Sentinta este definitiva
Cristian Cioaca, executat silit. Avocatul familiei Elodiei a depus cererea la Curtea de Apel Brasov
Cristian Cioaca, executat silit. Avocatul familiei Elodiei a depus cererea la Curtea de Apel Brasov
VIDEO PROTVPLUS.RO
tantar
Virusul West Nile face noi victime în București și Iași. Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 275
Avocatul Poporului şi-a delegat atribuţiile unuia dintre adjuncţi, dar acesta nu poate sesiza CCR
Carmen Adamescu a scăpat de arestul la domiciliu. Ea va fi cercetată sub control judiciar
Un tânăr se zbate între viață și moarte după ce i-a explodat în faţă un cazan de țuică
Avocatul Poporului cere ”informații suplimentare” de la Guvern, după sesizările făcute pe OUG care modifică Legile Justiției
Pui de urs,mort după ce a fost lovit de două mașini pe A1. Își căuta mama
bloc bulina
Refuză consolidarea blocului și își pun în pericol și vecinii. Avertismentul lui Raed Arafat
Un scoțian și-a deschis o fabrică de cidru în Argeș. Cât câștigă pe un litru
Constructorul tronsonului de autostradă care s-a surpat, obligat să restituie 83 de milioane de lei
Rezultate Loto 6 din 49, 18 octombrie 2018. Numerele câștigătoare
Polițiștii bucureșteni fac apel la cetățeni pentru găsirea unui bărbat suspectat de viol
Un magazin din Brăila, distrus de un incendiu în mijlocul nopții