Copilul care s-a electrocutat și a căzut de la 4 metri înălțime când voia să facă un graffiti pe tren e în stare gravă
Adolescentul de 14 ani din Ploiești care s-a urcat pe un vagon de tren, ca să facă un graffiti, și care a fost electrocutat și a căzut de la 4 metri înălțime, s-a ales cu arsuri pe tot corpul.
El a fost adus de urgență la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală.
Incidentul s-a petrecut, sâmbătă seara, la ora 21 în gara Ghighiu, aflată în zona de sud a orașului Ploiești. Copilul era însoţit de mai mulți amici, care au sunat la 112 imediat după ce s-a produs arcul electric şi băiatul s-a prăbuşit de pe tren. La fața locului au ajuns repede polițiștii şi echipajele de salvatori.
Liviu Pipelea, purtător de cuvânt ISU Prahova: "Echipajul SMURD de terapie intensivă a intervenit. E vorba de un minor de 14 ani. Acesta a fost intubat şi ventilat mecanic prezentând arsuri de gradele 3, 4, pe 70 % din suprafaţa corporală. Ulterior a fost dus la UPU Ploieşti."
Cel mai probabil adolescentul s-a urcat pe vagoane după ce a pătruns printr-o zonă nesupravegheată. Din păcate a ignorat toate semnele de avertizare afişate pe aproape toţi stâlpii reţelei de electrificare. Acolo scrie clar pericol de electrocutare.
Agent de poliție Maria Magdalena Rădulescu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova: "În baza celor sesizate s-a format echipa operativă care s-a deplasat la fața locului. S-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă."
Pentru că starea copilului era foarte gravă, medicii de la spitalul din Ploiești au decis să-l transfere la o unitate mai bine dotată din București.
Spitalul pentru copii Grigore Alexandrescu are cele mai bune condiții medicale pentru adolescentul care s-a aventurat pe vagoanele de tren. Potrivit unor surse medicale, băiatul, internat în secția de terapie intensivă, a suferit și o fractură severă de coloană cervicală după ce a căzut inconștient de pe vagon. În plus, curentul electric de înaltă tensiune i-a afectat și organele interne.
Medicii atrag atenția că aceste cazuri se întâmplă mult prea des. Doar anul trecut, opt tineri au suferit arsuri, după ce au încercat să-și facă poze, sus pe trenuri, prea aproape de liniile de curent.
Statisticile polițiștilor Direcției Transporturi sunt și mai sumbre. În anul 2019, au numărat 13 cazuri de persoane electrocutate în zona căilor ferate și încă 14 în 2020. Atunci a fost lansată și o campanie care să-i avertizeze pe tineri asupra pericolelor la care se expun.