Control in intreg aparatul prezidential. 180 de persoane vor fi verificate dupa plangerea lui L. Pop
Desi initial viza doar cazul consilierului prezidential Daniel Funeriu, petitia inaintata de ministrul Educatiei la Inspectia Muncii a dat de lucru intregii comisii de ancheta din Bucuresti.
A fost declansat un control in intreg aparatul prezidential. Autoritatile vor sa vada pe ce baze au fost incadrati functionarii si daca actele si conditiile de munca sunt conforme cu normele in vigoare. In timp ce inspectorii s-au apucat de treaba, ministrul Liviu Pop a fost chemat si el la Agentia de Integritate pentru un posibil conflict de interese.
Inspectorii vor sa vada, in principal, daca salarizarea se face conform cu nivelul de studii. Vor fi analizate contractele si dosarele medicale, dar si siguranta in mediul de lucru de la Cotroceni.
Alegeri 2024
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
18:39
USR acuză: Ministrul de Interne folosește poliția pentru a-i sancționa pe fanii lui Lasconi pentru mesajele de pe Facebook
16:55
Alegeri prezidențiale 2024. USR depune plângere penală pentru fraudă la vot în diaspora, în primul tur al alegerilor
In jur de 180 de angajati ai Aministratiei Prezidentiale sunt vizati de verificarile Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti. Inspectorii, care au plecat pe teren la 8 si jumatate dimineata, au termen 30 de zile pentru a da concluziile. Acestea vor fi prezentate intai celui care a facut plangerea, adica ministrului Educatiei Liviu Pop, celor vizati si, doar daca se va considera necesar, publicului.
De cand petitia a plecat de la ministrul Pop, presedintele i-a comunicat relaxat ministrului muncii.
E asadar posibil ca institutia sa arate in raportul final ca verificarea anumitor persoane ii depaseste atributiile, dat fiind ca multi dintre membrii administratiei nu sunt angajati, ci numiti. Asa s-a intamplat in cazul consilierului Funeriu, primul pentru care Pop a cerut o ancheta.
Numirea lui Daniel Funeriu in functia de consilier prezidential s-a facut prin acest decret publicat in Monitorul Oficial in februarie 2012. Chiar inainte de a primi o sesizare de la Ministerul Educatiei, Inspectia Muncii si-au declinat competentele in a verifica un asemenea act. Pentru ca vorbim de un post pentru care nu e nevoie de anumite studii, nici de dovezi in acest sens.''
Intre timp, cel care a declansat controlul a fost chemat la Agentia de Integritate, pentru a explica de permis colectarea de bani pentru sindicat din salariile profesorilor.