Crin Antonescu: Eu, in Palatul Cotroceni, cat mai e Traian Basescu acolo, nu mai intru

22-06-2012 12:17

Victor Ponta, Crin Antonescu si Traian Basescu

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu va mai intra in Palatul Cotroceni cat timp Traian Basescu va fi acol.

El a tinut sa precizeze ca seful statului este obligat sa semneze numirea lui

Puiu Hasotti

la ministerul Culturii, precum "notarul".

"Eu, in Palatul Cotroceni, cat mai e Traian Basescu acolo, fara un motiv care sa faca prezenta mea absolut necesara, nu mai intru. Nici macar la investirea unui ministru pe care il sustin si completarea unui Guvern pe care care de asemenea il sustin", a anuntat presedintele PNL.

Antonescu nu a dorit sa comenteze decizia Curtii Constitutionale potrivit careia presedintele poate refuza o prima nominalizare a unui ministru, daca exista un temei legal in acest sens, iar premierul nu poate cenzura motivele presedintelui, apreciind totusi ca este vorba despre o decizie "foarte criticabila si comentabila" si a mentionat ca presedintele trebuie sa semnze numirea lui Puiu Hasotti ca "notarul".

Potrivit lui Antonescu, "notarul este in esenta cel care confirma, garanteaza si consfinteste legalitatea unor acte". "Deci si notarul, nu semneaza automat. Poate sa nu semneze daca exista niste motive intemeiate, care fac actul respectiv ilegal sau insuficient acoperite legal. Cunoasteti vreun motiv pentru care presedintele sa nu il numeasca pe Puiu Hasotti? Eu, nu. In momentul in care va anunta un astfel de motiv, o sa ne pronuntam, dar eu va spun ca nu va anunta un astfel de motiv si il va numi pe Puiu Hasotti", a mai declarat Antonescu.

Despre eventuale informatii pe care seful statului le-ar avea in ceea ce il priveste pe Puiu Hasotti, Crin Antonescu a aratat ca se teme ca presedintele detine "ilegal" unele informatii. "Daca are cel mai mic temei legal sa nu il investeasca pe Puiu Hasotti, il va produce, daca exista un asemenea temei, evident ca il vom accepta. Nu are cum sa existe asa ceva, asa ca nu va avea ce produce, si il va semna pe Hasotti si il va investi masculul alfa, cu codita usor intre picioare", a comentat Antonescu.

El a tinut sa adauge ca, daca presedintele nu il va investi pe Puiu Hasotti, PNL nu are o alta nominalizare, ci va initia procedurile de suspendare. Intrebat cand va demara procedura de suspendare din functie a lui Traian Basescu, in cazul refuzului de a semna numirea lui Puiu Hasotti la ministerul Culturii, Antonescu a raspuns: "Luni. Nu intram in vacanta parlamentara. Avem dreptul sa intram in vacanta, nu suntem obligati sa intram in vacanta".

Crin Antonescu a facut referire si la cazul "Norica Nicolai", care apartine unor vremuri care nu se mai intorc si nu mai exista pentru Traian Basescu si pentru PNL.

"Un om politic de mare valoare, Norica Nicolai, un om politic serios, caruia nu i s-a putut reprosa nimic, a fost injosita, umilita de catre Traian Basescu. inca o data ii spun: Asta nu se mai poate intampla acum cu nimeni din PNL, nici cu Norica Nicolai, nici cu Puiu Hasotti, nici cu cine doreste domnia sa", a spus liderul liberal.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26