Controale stricte la graniță. De ce se tem autoritățile
Controale stricte la graniță, în vederea prevenirii răspândirii temutului Covid-19.
Vameșii și polițiștii de Frontieră trebuie să ii identifice pe cei care vin din regiunile aflate acum în carantină, din Italia, China sau alte țări, dar nu au la dispoziție alt instrument de verificare decât buna credință a oamenilor.
Așa că le atrag atenția că falsul în declarații sau zădărnicirea combaterii bolilor sunt, în România, infracțiuni care pot fi pedepsite cu amendă sau chiar cu închisoarea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La punctul de trecere a frontierei Galați-rutier vin în special cetățeni din Republica Moldova și Ucraina. Polițiștii de Frontieră întreabă, însă, fiecare grup de turiști dacă există persoane care au fost recent în zonele de focar.
La punctul de trecere a frontierei, toate persoanele străine care intră la noi în țară sunt întrebate, în primul rând, de unde vin și sunt informate cu privire la noul coronavirus.
Reprezentantul unei agenții de turism din Ucraina: „Turiștii noștri sunt sănătoși. Niciunul dintre ei nu a fost în Italia în ultima lună sau în ultimele două luni."
Măsurile sunt foarte stricte și la frontiera de est a României , de teamă că virusul Covid-19 ar putea fi răspândit chiar și dinspre Republica Moldova.
George Secuianu, Poliția de Frontieră Galați: „Pot exista și astfel de situații, nu numai de cetățeni moldoveni, și de cetățeni români care să aterizeze pe aeroportul din Chișinău sau cetățeni cu ambele cetățenii, română și moldoveană și sunt dispuse aceleași măsuri, în situația în care vin din zone afectate."
Gabriel Ioan-Avrămescu, prefectul județului Galați: „Am început să elaborăm o notificare către toate persoanele care vin din străinătate în România, să înțeleagă implicațiile nedeclarării la intrarea în țară a locului de plecare, precum și a locului de ședere în România."
Numai în județul Galați, 77 de cazuri sunt monitorizate de Direcția de Sănătate Publică. Alte patru persoane, trei bărbați și o femeie sunt în carantină într-un spațiu amenajat de autorități.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!