Controale fulger în hala din Piața Obor. Peste 250 de kg de pește au fost confiscate. FOTO
Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale – fulger în hala de pește din Piața Obor din București. Peste 250 de kg de pește au fost confiscate.
ANSVSA anunţă că a efectuat o acţiune fulger de control în hala de peşte din Piaţa Obor, la 12 unităţi în vederea asigurării condiţiilor de igienă în care sunt recepţionate, depozitate şi valorificate diverse sortimente de peşte si produse din pescuit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În urma controalelor au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de peşte şi produse din pescuit.
ANSVSA precizează într-un comunicat oficial că, pe fondul creşterii consumului de peşte şi a produselor din pescuit, ca urmare a sărbătorii de Buna Vestire de sâmbăta trecută, inspectorii ANSVSA au efectuat pe data de 24 martie o serie de controale fulger în hala de peşte din Piaţa Obor din Bucureşti.
„Au fost verificate 12 unități în vederea asigurării condițiilor de igienă în care sunt recepționate, depozitate și valorificate diverse sortimente de pește si produse din pescuit. În urma controalelor au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 72.000 de lei. Totodată, au fost confiscate 254 kg de pește și produse din pescuit”, se arată în comunicatul ANSVSA.
Principalele neconformități constatate și sancționate au fost:
– nerespectarea normelor privind condițiile de depozitare, etichetare, ambalare și manipulare a produselor alimentare;
– nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și a instalațiilor, utilajelor și a ustensilelor de lucru folosite;
– încălcarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind demonstrarea trasabilităţii produselor şi lipsa programelor de autocontrol în cadrul unităţilor.
„ANSVSA recomandă tuturor consumatorilor să achiziționeze produse alimentare numai din unităţi sau spaţii aflate sub control sanitar veterinar. Numărul de telefon al „Call Center”-ului ANSVSA este 0800.826.787 şi poate fi apelat gratuit de către cetăţeni, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor”, se mai arrată în comunicat.