Condițiile în care e permisă deplasarea în afara localității după 15 mai. Ce se va întâmpla cu declarația

Ultima actualizare: 10-05-2020 19:36

Privim cu emoţie şi nerăbdare peste pervazul ferestrei, către ziua de 16 mai, când începe prima etapă de relaxare, la finalul stării de urgenţă.

Însă, ministerul de Interne întăreşte mesajul acestei pandemii: ameninţarea noului virus este departe de a fi trecut. Propune un set de măsuri ceva mai permisive, dar ia în calcul foarte serios interzicerea deplasărilor în afară localităţilor, fără motive justificate! Cine are sugestii, le poate trimite pe o adresă de poştă electronică dedicată.

În ce condiții este permisă deplasarea în afara localității

 

Dacă aţi început să vă faceţi planuri de vacanţă, e bine să fiţi totuşi precauţi. Odată cu încetarea stării de urgenţă şi a efectelor ordonanţelor militare, odată cu intrarea în starea de alertă, ministerul de Interne se gândeşte serios să menţină interdicţia de ne deplasa în afară localităţilor. Evident, ca de fiecare dată, această interdicţie nu ar fi una absolută.

La fel ca în ultimele două luni, restricţiile de mişcare în afară localităţilor de domicliu au şi excepţii: unele fără nicio condiţie, altele dimpotrivă, condiţionate. Totul, afirma ministrul de interne Marcel Vela, din dorinţa de a proteja populaţia, câtă vreme riscul contaminării cu noul virus este departe de a fi dispărut.

Din 16 mai, aşadar, ar putea fi permise deplasările în interes profesional, cele făcute în scop umanitar sau de voluntariat, deplasările celor care sunt nevoiţi să îşi lucreze pământul sau să îşi culeagă roadele şi să le şi vândă în pieţe.

Tot de săptămâna viitoare, ar avea libertate de mişcare cei care deţin proprietăţi în alte localităţi decât în cele în care domicliază, ori cei care sunt nevoiţi să ceară şi să obţină documente oficiale.

Sejururile în stațiuni balneare sunt permise

 

Şi pentru că începe sezonul vacanțelor, ministerul de interne acceptă ca excepție sejururile în staţiunile balneare, pentru proceduri programate de tratament.

Şi pentru că tot intrăm în plin sezonul de vară, ministerul de interne e conştient că în această perioadă nu putem sta în casă. Aşa că vor fi permise şi activitățile recreative, cum ar fi drumeţiile, ciclismul sau pescuitul. Evident cu respectarea unor condiţii minime cum ar fi ca grupurile să nu fie mai mari de trei persoane.

Din momentul intrării în starea de alertă, nu mai sunt necesare declaraţiile pe proprie răspundere; sau cel puţin în setul de propuneri lansate publice de şefii de la Interne nu se pomeneşte nimic.

Aşa cum nu există nicio referire la eventuale sancţiuni pentru cei care nu ar respecta aceste recomandări. Cert este ca în zilele ce au mai rămas până la finalul stării excepţionale instituite de Preşedinte pe 16 martie, ministerul de interne ia în calcul şi alte propuneri bazate pe nevoi stringente. Toate sugestiile vor putea fi trimise pe adresa de poştă electonica propuneri.relaxare@ms.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
Las Fierbinți
Sezonul 19, Episodul 23

44:57
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!