Concurs culinar la Galați. Vedeta evenimentului a fost înghețata cu pudră de afine și aromă de trandafir
Cele mai noi rețete românești și internaționale au fost prezentate vineri de viitorii specialiști în industria alimentară din Galați.
La finalul unor stagii de practică, studenții au fost provocați să inoveze și să reinterpreteze felurile de mâncare preferate. Așa au apărut tortul cu cremă pe bază de dulceață de ardei iute, înghețată de trandafir care ameliorează tusea, sau colțunașii orientali umpluți cu creveți.
Una dintre vedetele concursului culinar a fost înghețata cu pudră de afine și aromă de trandafir microîncapsulată. Un produs natural, realizat pe bază de lapte, care are și beneficii terapeudice, spun cei care au creat-o.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Izabela Anghel, masterand: "Avem și aromă de trandafir, cu beneficii antioxidante, antiinflamatoare. De exemplu pentru tuse, pentru durerile în gât – ar putea ajuta. Calmare, în general, și liniștire".
Furori au făcut și doi studenți în anul al doilea pasionați de mâncare asiatică. Colțunașii lor originari din Mongolia au fost înnobilați cu arome mediteraneene.
Studenți: "Rețeta naturală este cu carne de porc. Dar noi am schimbat-o prin motivul că este niște fructe de mare. Este o carne mai sănătoasă."
Cel mai mult au impresionat, însă, tot dulciurile. Iar crema a ajuns, bineînțeles, în torturi pe bază de rețete nemaiauzite.
Silviu Mătăilă, student anul al II-lea: "Am folosit dulceață de ardei iute pentru a aduce un gust acru... picant. Și am schimbat crema de fructe de pădure cu mousse de fructe de pădure, pentru că este ceva nou, combinația aceata dulce-acrișor și iute".
Claudia Gherghe, membru al juriului: "Trendurile din cofetărie se duc întotdeauna spre noutăți. Și este posibil ca, în curând, să găsim un produs cu acest ingredient. Și sperăm noi să fie foarte bun pentru consumatori".
Studenții care au venit cu astfel de rețete au fost provocați ca, la finalul stagiilor de practică din acest an, să inoveze cât pot de mult și să prezinte farfurii originale.
Daniela Istrati, șef de lucrări, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați: "Reinterpretări ale rețetelor tradiționale naționale și internaționale. Sunt preparate culinare care încearcă să aducă în atenția consumatorilor ingrediente noi, ingrediente funcționale, care să susțină starea de sănătate a consumatorilor".
Concursul culinar a avut loc în cadrul unui eveniment științific adresat studenților din cadrul programelor de studii de licență și masterat.