Concurs culinar la Galați. Vedeta evenimentului a fost înghețata cu pudră de afine și aromă de trandafir

×
Codul embed a fost copiat

Cele mai noi rețete românești și internaționale au fost prezentate vineri de viitorii specialiști în industria alimentară din Galați.

La finalul unor stagii de practică, studenții au fost provocați să inoveze și să reinterpreteze felurile de mâncare preferate. Așa au apărut tortul cu cremă pe bază de dulceață de ardei iute, înghețată de trandafir care ameliorează tusea, sau colțunașii orientali umpluți cu creveți.

Una dintre vedetele concursului culinar a fost înghețata cu pudră de afine și aromă de trandafir microîncapsulată. Un produs natural, realizat pe bază de lapte, care are și beneficii terapeudice, spun cei care au creat-o.

Izabela Anghel, masterand: "Avem și aromă de trandafir, cu beneficii antioxidante, antiinflamatoare. De exemplu pentru tuse, pentru durerile în gât – ar putea ajuta. Calmare, în general, și liniștire".

Furori au făcut și doi studenți în anul al doilea pasionați de mâncare asiatică. Colțunașii lor originari din Mongolia au fost înnobilați cu arome mediteraneene.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Studenți: "Rețeta naturală este cu carne de porc. Dar noi am schimbat-o prin motivul că este niște fructe de mare. Este o carne mai sănătoasă."

Cel mai mult au impresionat, însă, tot dulciurile. Iar crema a ajuns, bineînțeles, în torturi pe bază de rețete nemaiauzite.

Silviu Mătăilă, student anul al II-lea: "Am folosit dulceață de ardei iute pentru a aduce un gust acru... picant. Și am schimbat crema de fructe de pădure cu mousse de fructe de pădure, pentru că este ceva nou, combinația aceata dulce-acrișor și iute".

Claudia Gherghe, membru al juriului: "Trendurile din cofetărie se duc întotdeauna spre noutăți. Și este posibil ca, în curând, să găsim un produs cu acest ingredient. Și sperăm noi să fie foarte bun pentru consumatori".

Studenții care au venit cu astfel de rețete au fost provocați ca, la finalul stagiilor de practică din acest an, să inoveze cât pot de mult și să prezinte farfurii originale.

Daniela Istrati, șef de lucrări, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați: "Reinterpretări ale rețetelor tradiționale naționale și internaționale. Sunt preparate culinare care încearcă să aducă în atenția consumatorilor ingrediente noi, ingrediente funcționale, care să susțină starea de sănătate a consumatorilor".

Concursul culinar a avut loc în cadrul unui eveniment științific adresat studenților din cadrul programelor de studii de licență și masterat.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
O avarie majoră a lăsat Craiova în frig. Zeci de mii de oameni și fabrica Ford au rămas fără căldură
O avarie majoră a lăsat Craiova în frig. Zeci de mii de oameni și fabrica Ford au rămas fără căldură

O avarie puternică la unul dintre cazanele societății care livrează energie termică în Craiova a lăsat 40.000 de apartamente fără căldură.

Sărbători de iarnă pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov. Cât costă un pachet de Crăciun sau de Revelion pentru o persoană
Sărbători de iarnă pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov. Cât costă un pachet de Crăciun sau de Revelion pentru o persoană

Dacă n-ați planificat încă sejurul pentru sărbătorile de iarnă, aflați că pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov gradul de ocupare este de 60%.

UE impune reguli stricte pentru combaterea defrișărilor ilegale. România, surprinzător, în categoria „fără risc”
UE impune reguli stricte pentru combaterea defrișărilor ilegale. România, surprinzător, în categoria „fără risc”

Uniunea Europeană impune reguli stricte. O serie de produse nu vor putea fi vândute în statele membre dacă provin din păduri defrișate sau degradate.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.