Clotilde Armand, plângere penală împotriva lui Dan Tudorache. Îl acuză că plătește prea mult pe tabletele copiilor

Ultima actualizare: 27-08-2020 21:51
clotilde armand

Clotilde Armand anunță depunerea unei plângeri penale împotriva primarului Sectorului1, Dan Tudorache. Candidata USR la sectorul 1 consideră că acesta plătește prea mult pentru tabletele pe care le cumpără pentru elevi.

Dan Tudorache anunțase în urmă cu două luni că va cumpăra tablete pentru elevii care învață în sector, pentru a le oferi posibilitatea să învețe de acasă, în situația în care pandemia de coronavirus va duce din nou la închiderea școlilor.

Contracandidata acestuia nu contestă însă gestul reprezentantului PSD, ci modul în care a ales să-l facă și mai ales suma pe care o va plăti pentru tablete, considerată nejustificat de mare.

Valoarea contractului pentru achiziția de tablete este de 16 milioane de euro, cu acești bani primăria urmărind cumpărarea a 45.000 de dispozitive.

Un calcul simplu arată o valoare de 355 de euro pentru o tabletă, adică în jur de 1.700 de lei.

Din acest motiv, Clotilde Armand a anunțat pe pagina ei de Facebook că va depune cât de curând o plîngere la Parchet.

„Vreți să știți cum arată ultimul tun din bani publici dat pe final de mandat de primarul pesedist de la Sectorul 1?
Aflu că într-o publicație destul de obscură a fost publicat un anunț de Primăria Sectorului 1. Anunțul ne informează că Primăria (prin Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1) umează să cumpere astăzi prin negociere directă 45.000 de tablete. Acestă achiziție are o valoare de peste 16 milioane de euro.
Așa arată ultimul tun dat de PSD înainte să plece acasă. Dar eu n-am să-i las să facă asta și voi depune chiar acum o plângere la Parchet pentru această achiziție”
.

Clotilde Armand a publicat și o captură de ecran cu anunțul licitației pentru achziționarea de tablete, din secțiunea Anunț a ziarului Bursa.

 

clotilde armand licitatie dan tudorache tablete
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO