Clanul Sportivilor, în vizorul DIICOT. Ce au făcut membrii după mai multe furturi în Elveția
Poliţiştii şi procurorii DIICOT Arad au făcut, miercuri, trei percheziţii în Bucureşti şi în judeţul Arad pentru a destructura o grupare specializată în trafic de migranţi.
Doi dintre membrii grupării, între care un reprezentant al conducerii Grupării Sportivilor, sunt suspectaţi de furturi comise în Elveţia, după care ar fi organizat repatrierea lor frauduloasă, împreună cu copilul minor, pentru a se sustrage măsurilor preventive luate împotriva lor, potrivit News.ro.
Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Arad, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al I.P.J. Arad, au făcut, miercuri, trei percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţului Arad, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 7 persoane, specializat în trafic de migranţi în formă continuată, trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă agravată şi favorizarea făptuitorului.
"În cauză există suspiciunea rezonabilă că doi dintre membri reţelei infracţionale (dintre care unul reprezentativ din cadrul conducerii Grupării Sportivilor din municipiul Bucureşti) au săvârşit mai multe furturi cu prejudicii mari şi în bandă organizată pe teritoriul Elveţiei, iar pentru a se sustrage de la măsurile preventive instituite împotriva lor, au coordonat şi organizat împreună cu ceilalţi cinci membri ai grupului, repatrierea lor şi a copilului minor în ţară, în mai multe etape, prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, în scopul de a îngreuna cercetările şi tragerea acestora la răspundere penală pentru faptele comise în străinătate", arată DIICOT, într-un comunicat de presă.
Potrivit Poliţiei Române, au fost desfăşurate 3 percheziţii domiciliare, una în Bucureşti şi două în judeţul Arad, fiind puse în executare 7 mandate de aducere, 2 în Bucureşti, 4 în judeţul Arad şi unul în municipiul Constanţa.
Două persoane din Bucureşti, două din Ineu (judeţul Arad) şi una din Constanţa au fost duse la audieri, urmând a fi dispuse măsuri legale.
Acţiunea a fost realizată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa – Serviciul de Investigaţii Criminale, D.G.P.M.B. - Serviciul Grupări Infracţionale Violente şi a luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Arad.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.