De ce este o cladire din Campia Turzii unica in Europa. O investitie de 17 milioane EUR a creat peste 100 de locuri de munca
Un imobil unic in Europa, cel mai inalt depozit frigorific, a fost inaugurat la Campia Turzii. Impresionanta constructie se intinde in parcul industrial de la intrarea in oras, pe nu mai putin de 7.000 de metri patrati, are 42 de metri si 16 nivele.
Din acest depozit pleaca zilnic produse congelate in Romania, dar si in zece tari din Europa. In depozitul frigorific de la Campia Turzii se pot stoca zilnic peste 17.000 de paleti cu produse.
Odata cu acest depozit, Campia Turzii devine un punct important pe harta principalilor jucatori de pe piata alimentelor din nord-vestul Europei. De aici pleaca zilnic spre marile orase europene produse din carne, semipreparate, legume, fructe sau inghetata.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Orice produs care iese de pe poarta acestui depozit ajunge la destinatie in maximum 24 de ore. Vorbim de orase din zece tari Europene precum Cehia, Bulgaria, Slovacia, Turcia sau Polonia.
Investitia, care se ridica la 17 milioane de euro, a creat peste o suta de noi locuri de munca.
"Sunt oameni pregatiti care fac asta, sau pe care i-am pregatit intern. Avem un program de calificare, avem cursuri pe care le facem, avem inclusiv trimiterea oamenilor la specializare in afara Romaniei, acolo unde este cazul, exista pozitii mai complexe", a spus Dan Minulescu, director general.
Depozitul este dotat cu tehnologie de ultima generatie, care trebuie sa reziste la temperaturi asemenatoare celor de la Poli.
Cei aproximativ 100 de muncitori angajati la depozitul frigorific lucreaza in conditii extreme: in interior temperatura se mentine constanta: -24 de grade Celsius. Oamenii lucreaza opt ore pe zi cu pauza la fiecare 50 de minute si poarta costume speciale ca sa reziste.
Si pentru ca si poluarea cu carbon sa fie cat mai redusa, pana la 40% din energia din depozit este furnizata de un parc de solar din apropiere.
Sursa: Pro TV
Etichete: cladiri, investitii, locuri de munca, infrastructura, câmpia turzii, imobile,
Dată publicare:
28-09-2014 09:08