De ce este o cladire din Campia Turzii unica in Europa. O investitie de 17 milioane EUR a creat peste 100 de locuri de munca

Dată publicare: 28-09-2014 09:08
Dată actualizare: 01-10-2014 07:03


Un imobil unic in Europa, cel mai inalt depozit frigorific, a fost inaugurat la Campia Turzii. Impresionanta constructie se intinde in parcul industrial de la intrarea in oras, pe nu mai putin de 7.000 de metri patrati, are 42 de metri si 16 nivele.

Din acest depozit pleaca zilnic produse congelate in Romania, dar si in zece tari din Europa. In depozitul frigorific de la Campia Turzii se pot stoca zilnic peste 17.000 de paleti cu produse.

Odata cu acest depozit, Campia Turzii devine un punct important pe harta principalilor jucatori de pe piata alimentelor din nord-vestul Europei. De aici pleaca zilnic spre marile orase europene produse din carne, semipreparate, legume, fructe sau inghetata.

Orice produs care iese de pe poarta acestui depozit ajunge la destinatie in maximum 24 de ore. Vorbim de orase din zece tari Europene precum Cehia, Bulgaria, Slovacia, Turcia sau Polonia.

Investitia, care se ridica la 17 milioane de euro, a creat peste o suta de noi locuri de munca.

"Sunt oameni pregatiti care fac asta, sau pe care i-am pregatit intern. Avem un program de calificare, avem cursuri pe care le facem, avem inclusiv trimiterea oamenilor la specializare in afara Romaniei, acolo unde este cazul, exista pozitii mai complexe", a spus Dan Minulescu, director general.

Depozitul este dotat cu tehnologie de ultima generatie, care trebuie sa reziste la temperaturi asemenatoare celor de la Poli.

Cei aproximativ 100 de muncitori angajati la depozitul frigorific lucreaza in conditii extreme: in interior temperatura se mentine constanta: -24 de grade Celsius. Oamenii lucreaza opt ore pe zi cu pauza la fiecare 50 de minute si poarta costume speciale ca sa reziste.

Si pentru ca si poluarea cu carbon sa fie cat mai redusa, pana la 40% din energia din depozit este furnizata de un parc de solar din apropiere.


VIDEO PROTVPLUS.RO