Cine este Titus Corlatean - fost consilier personal al lui Nastase, nominalizat la Justitie

Ultima actualizare: 08-10-2012 05:17
Titus Corlatean

Titus Corlatean a fost nominalizat la Justitie, desi a debutat ca diplomat in MAE concentrandu-si intreaga cariera pe politica externa.

Ascensiunea lui in acest domeniu, dar si in viata politica, a avut ca punct de plecare functia de consilier personal al primului-ministru Adrian Nastase.

Corlatean a primit portofoliul Juistitiei, desi numele sau era vehiculat pentru Ministerul de Externe. Si in 2009 era asteptata numirea sa la MAE, atunci cand PSD a format un Guvern cu PDL, dar, in cele din urma, fotoliul ministerial i-a revenit lui Cristian Diaconescu, ulterior plecat din PSD.

Corlatean s-a multumit, la vremea respectiva, cu presedintia Comisiei de Politica Externa din Senat, post pe care il ocupa si in prezent.

Corlatean a activat timp de sapte ani, din 1994 pana in 2001, ca diplomat in MAE, dupa care fost, timp de doi ani, din 2001 pana in 2003, consilierul personal al lui Adrian Nastase pe probleme de politica externa. Ulterior, timp de un an, Corlatean a fost secretar de stat pentru Romanii de pretutindeni la Cancelaria premierului Nastase.

In 2004, Corlatean este ales deputat. El candideaza, ulterior, pentru un post de parlamentar european, fiind ales in PE si activand ca membru al Comisiei de Politica externa a PE. Din 2008 este senator de Brasov si presedinte al Comisiei de Politica externa din Senat.

In varsta de 44 de ani, Corlatean este licentiat in Drept la Universitatea Bucuresti si are o diploma de studii aprofundate in Drept International si Relatii Internationale la aceeasi universtitate. In 2010, devine doctor in Drept International Public la Universitatea Bucuresti.

In prezent, Corlatean este lector universitar la Universitatea "Nicolae Titulescu", el fiind, din 2011, si avocat in Baroul Bucuresti. Corlatean a fost, pe rand, purtator de cuvant, vicepresedinte si secretar general al PSD.

Conform CV-ului sau, Titus Corlatean stie limbile engleza si franceza. In anul 2004, el a fost decorat cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in Grad de Cavaler

Este casatorit si are un copil.

Conform declaratiei de avere completate in iunie 2011, Titus Corlatean are datorii de aproximativ 100.000 de Euro, el avand contractate doua credite la BCR in valoare de 63.500 de Euro, respectiv 21.000 de Euro, scadente in 2034, dar si doua datorii de 10.000 de Euro, respectiv 2.000 de Euro, bani imprumutati de la doua persoane fizice, scadente in 2012.

Corlatean detine un teren intravilan in comuna Corbeanca, pe care l-a achizitionat cu contract de vanzare-cumparare, si trei terenuri extravilane in Campulung Moldovenesc, mostenite. Totodata, Corlatean are in proprietate un apartament de 80 de metri patrati in Sectorul 1 al Capitalei, pe care l-a dat in folosinta mamei sale, si o casa de locuit in Corbeanca.

El are un depozit bancar de 3.500 de Euro, un cont curent de circa 8.000 de lei si un fond de investitii de 13.000 de lei. Titus Corlatean detine o masina marca Wolkswagen Golf, din 2008.

Sotia sa este profesor la o scoala din Bucuresti si a castigat 14.000 lei in 2010.

VEZI AICI LISTA MINISTRILOR din Guvernul Ponta si alfa cine sunt cei 21 de ministri

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO