Cine este și cu ce se ocupă interlopul „Rechinul”. Susține că e investitor imobiliar și că este nevinovat
Interlopul Florian Tudor, supranumit și „Rechinul”, a fost arestat joi în Mexic în urma unei cereri de arestare şi extrădare din partea guvernului român.
Interlopul era căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată și a fost arestat în Ciudad de Mexico.
Un agent federal a încercat să împiedice arestarea, în timp ce avocatul suspectului i-a atacat pe agenţii poliţiei ministeriale federale. Ambii au fost reţinuţi, urmând să fie puşi la dispoziţia ministerului public federal.
Cine este interlopul „Rechinul”
Florian Tudor conducea o bandă de români din Cancun, care fura zeci de milioane de dolari clonând cardurile turiștilor finanța o rețea de autorități și politicieni de rang înalt din Mexic.
Gruparea condusă de „Rechinul” își asigura astfel liniștea pentru a acționa fără nici un obstacol. Încrengătura a ieșit la iveală în urma unei investigații jurnalistice potrivit căreia pe lista celor 79 de persoane cărora l-au fost înghețate conturile bancare săptămâna trecută se află foarte mulţi politicieni. Din cauza acestei operațiuni, peste 100 de turiști români au fost blocaţi câteva zile pe aeroportul din Cancun și nu li s-a permis intrarea în Mexic, deși aveau vacanțe plătite acolo.
Potrivit presei mexicane, Florian Tudor, zis Rechinul, ar fi început să-şi ridice imperiul ilegal din Cancun încă din 2005, graţie sprijinului obţinut de la fostul guvernator al regiunii de la acea vreme. Încet-încet, i-ar fi cumpărat şi pe oamenii legii de la nivel local, care au închis astfel ochii la ilegalităţile comise de banda de români. Următorul pas a fost cumpărarea influenței la nivel înalt, în rândul politicienilor.
Jannet Lopez, jurnalistă Mileno Noticias: „Potrivit investigaţiei jurnaliştilor de la Milenio Noticias, reţeaua lui Florian Tudor zis Rechinul a finanţat atât campania electorală din 2014 cât şi pe cea din 2018. Gruparea devenise atât de puternică încât acţiona în 14 din cele 32 de state ale Mexicului. De aici, operaţiunile ilegale de sustragere a banilor de pe cardurile clonate au fost extinse în 15 ţări din întreaga lume. Şi astfel, interlopii reuşeau să facă peste 240 de milioane de dolari pe an.”