Cinci copii cu COVID-19, internaţi în secţia de ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Grigore Alexandrescu din Capitală
Cinci copii cu COVID-19 au fost internaţi în secţia de ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă Grigore Alexandrescu din Capitală. Cel mai mic dintre ei este o fetiţă de numai trei zile, fără comorbidităţi.
Un medic de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, a explicat că în unitatea sanitară sunt internaţi în acest moment 8 copii infectaţi cu COVID-19. Cinci pacienţi sunt internaţi pe secţia de ATI, cu forme severe de boală, având vârste cuprinse între 3 zile şi 17 ani. Cel mai mic pacient este o fetiţă, care nu are comorbidităţi. Alţi 3 copii sunt internaţi în acest moment pe secţia tampon organizată în spital special pentru copiii suspecţi de COVID-19. Tratamentul aplicat copiilor este adaptat fiecărui caz în parte, însă respectă protocolul oficial anti-COVID publicat şi aprobat de Ministerul Sănătăţii, precizează News.ro
Simptomatologie diferită în cazul copiilor, în valul 4
"Sunt copii cu simptomatologie respiratorie, tuse, febră, rinoree, faţă de celelalte valuri când au fost majoritar cu simptomatologie digestivă, acum sunt majoritar cu simptomatologie respiratorie. Părinţii vin la spital atunci când simt că nu se pot descurca acasă cu febra, cu tusea, nu vin prea târziu. Sunt multe lucruri de făcut. În primul rând să-şi vaccineze copiii cu vaccinurile existente pentru fiecare grupă în parte, să se vaccineze şi ei pentru COVID ca să nu expună suplimentar copiii în familie, se ştie clar că cei vaccinaţi au o rată mai mică de infectare, să menţină măsurile de protecţie în locurile publice, să încerce să nu frecventeze locurile aglomerate, atât părinţii cât şi copiii. Automedicaţia nu face bine niciodată, nu contează că este sau nu o infecţie cu virusul Sars Cov 2. De obicei, mai ales în privinţa copiilor, când apare o simptomatologie de orice fel, ne adresăm unui medic. Fie că este medicul de familie al copilului, fie că este un medic pediatru, ne adresăm unui specialist şi urmăm sfaturile acestuia", a explicat dr. Diana Antăluţă.
Evoluţia stării de sănătate a copiilor cu COVID- 19 internaţi în secţia de ATI, imprevizibilă
"Niciodată nu ştim evoluţia, noi facem tot posibilul ca evoluţia să fie una bună, niciodată nu ştim în ce sens o ia afecţiunea de care suferă copilul respectiv anterior infecţiei cu virusul Sars Cov 2 sau infecţia cu COVID-19, depinde foarte mult de la pacient la pacient. Noi facem tot posibilul şi instituim tot tratamentul necesar în funcţie de vârstă şi de toate constantele pacientului în aşa fel încât evoluţia să fie una bună. Tratamentele sunt individualizate de la un pacient la altul, acţionăm cu toate liniile terapeutice pe care le avem la îndemână în funcţie de patologie, de complicaţii, nu vă pot spune o regulă pentru că nu avem", a spus medicul.
La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu din Capitală sunt în total 13 locuri pentru copiii cu COVID-19.