Chipul lui Vladimir Putin a fost proiectat pe turnul rafinăriei Lukoil din Ploiești. GALERIE FOTO
Chipul lui Vladimir Putin a fost proiectat pe turnul rafinăriei Lukoil din Ploiești ca un protest organizat de Greenpeace România față de importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia.
Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Activiști care au protestat susțin că solidaritatea reală cu Ucraina înseamnă ca Guvernul României și Ursula von der Leyen să oprească importurile tuturor combustibilii fosili rusești, după cum au transmis aceștia pe pagina de Facebook Greenpeace Romania.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Amintim că Lukoil, numărul doi în acest sector rus, a fost prima mare companie care s-a opus invaziei ruse a Ucrainei. ”Îndemnăm la o oprire rapidă a conflictului armat şi susţinem fără rezerve soluţionarea acestuia printr-un proces de negociere şi mijloace diplomatice”, a transmis Consiliul de Administraţie (CA) al Lukoil, pe 3 martie.
Cerințele Greenpeace
“Greenpeace cere UE și Guvernului României să renunțe imediat la importurile de petrol, gaze și cărbune din Rusia. În ziua 57 de la începerea războiului lui Putin, doar Statele Baltice și Polonia și-au asumat un embargou asupra combustibililor fosili proveniți din Rusia. Restul statelor europene, inclusiv România, finanțează războiul lui Putin în Ucraina. Până în acest moment au plătit peste 38 miliarde de euro din prima zi de război. Compania Lukoil are operațiuni în zeci de țări din întreaga lume și este a doua cea mai mare companie petrolieră a Rusiei, după gigantul de stat Rosneft. Chiar dacă a avut de suferit după primele 5 sancțiuni impuse de Comisia Europeană, e nevoie de un embargo total asupra combustibililor fosili proveniți din Rusia pentru încetarea războiului și instaurarea păcii”, a transmis ONG-ul pe site.
„Europa finanțează războiul lui Putin din Ucraina prin importul de combustibili fosili. Dacă vrem cu adevărat să îi ajutăm pe cei fugiți din calea războiului și să oprim masacrul din orașele ucrainene, atunci trebuie să renunțăm imediat la gazul, petrolul și cărbunele rusesc, indiferent de costurile economice pe care le implica o astfel de decizie. E vremea să fim cu adevărat onești și să răspundem la întrebarea – Suntem dispuși să renunțăm la petrolul rusesc pentru a salva vieți omenești? Soluții există. Trebuie doar să ne asigurăm că autoritățile din România le și implementează. Este timpul ca liderii mondiali și instituțiile financiare să întrerupă toate legăturile cu companiile rusești de combustibili fosili și, prin urmare, să promoveze pacea și justiția climatică”, consideră expertul în Climă și Energie Greenpeace România, Vlad Cătună.