Cerul Maramureșului, cucerit de baloane cu aer cald. Cât costă o experiență la festivalul amatorilor de adrenalină
Zeci de baloane cu aer cald cuceresc în aceste zile cerul Maramureșului. Acolo are loc un festival dedicat iubitorilor de adrenalină, care a adunat piloți din mai multe țări.
La evenimentul ajuns la a noua ediție, oaspeții sunt așteptați și cu preparate tradiționale.
Baloanele cu aer cald, colorate în fel și chip, au poposit la hotarul localităților Rogoz și Lăpuș. Iar curioșii, dornici să se bucure de spectacolul pus în scenă în văzduh, nu au întârziat să apară.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 43.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 9:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Turist: "E un loc deosebit, ne place atmosfera, îi felicit pe organizatori, ne bucurăm cu toții".
Turistă: "Savurăm energia de aici, oamenii sunt călduroși și primitori și ne bucurăm de țara noastră. Eu voi zbura, am mai testat în Banat, dar vrem să vedem cum e și în Maramureș toamna".
Însoțiți de specialiști, curajoșii pot porni într-o aventură unică. O sesiune de zbor durează o oră și costă 850 de lei pentru adulți și 600 de lei pentru copii. La eveniment participă piloți din opt țări, printre care Polonia, Slovacia, Olanda și Republica Moldova.
Beata, pilot: "Totul e neașteptat, nu știi cum e vântul, nu poți prezice, nu știi niciodată sigur. Este un hobby scump".
Bucate tradiționale pentru participanții la festival
Loredana Ionescu, organizator: "Avem 24 de echipe participante, dar avem 10 femei piloți pentru prima oară și avem singurele 3 femei pilot din România ce participă la acest festival".
Iubitorii de adrenalină sunt răsfățați apoi de socăcițele din zonă, care au pregătit bucate tradiționale.
"Noi aici am pregătit guși cum se fac la Rogoz, cu curechi, carne de porc, morcovi, zarzavaturi. Avem peste 3.000, că ne așteptăm la lume multă, dacă nu or ajunge, om face o clacă".
”Aici pregătim pomana porcului pe care o s-o servim cu sarmale, să nu fie chiar așa goale".
În cadrul festivalului care se încheie duminică vor fi organizate și ateliere pentru copii.