Cererea de arme românești a explodat. SUA, printre statele pentru care Romarm este un furnizor esențial
De când a început războiul din Ucraina, fabricile de armament din România produc la capacitate maximă.
Cererea de armament românesc a crescut nu doar în regiune, ci și în Orientul Mijlociu și în Africa.
Iar în Statele Unite, Romarm, cea mai mare companie românească din industria de apărare se menține, printre principalii furnizori de derivate ale armelor militare de asalt către civilii americani.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Ministerul Apărării și-a triplat investiția în armament românesc
Și Ministerul Apărării Naționale și-a triplat plățile pentru armamentul produs în România.
Dacă până în anii 90 era al cincilea exportator de armament din lume, România încearcă acum să recupereze ce a pierdut în ultimii 30 de ani.
Exporturile și-au revenit spectaculos după ce Rusia a invadat Ucraina, iar fabricile românești de armament lucrează acum la capacitate maximă. Așă că încasările pe primele patru luni reprezintă jumatate din cifra de afaceri pe întreg anul.
„Foarte multe cereri” înregistrate de Romarm
Gabriel Țuțu, director general Romarm: „Se revine la războiul clasic. Către Romarm au venit foarte multe cereri, nu din zona de conflict, evident, ci din zona vecinilor noștri care își regândesc strategiile de înzestrare pentru produse de artilerie, muniții de artilerie, muniții de aruncător. A crescut foarte mult cererea din partea partenerilor noștri de peste Ocean, pe zona de piață civilă. Acolo, în mod constant, furnizăm derivate ale armelor militare.”
Romarm vinde tot mai multă muniție de infanterie și artilerie, armament de calibru NATO și nu numai.
Valentin Petre, director tehnic, Uzina Mecanică Mija: „În general, sunt grenadele ofensive, defensive și noi avem în fabricație o grenadă multifuncțională, pe care o vedeți aici, care poate asigura variante de funționare și în variantă ofensivă, printr-o simplă deșurubare, când o montezi poate fi folosită ca grenadă defensivă și poate perfora un blindaj până la 40 de mm.”
Care sunt produsele vedetă ale industriei apărării românești
Produsele vedetă ale industriei românești de apărare rămân loviturile antitanc fabricate inclusiv aici la Uzina Mecanică Mija, în diferite variante de calibre și utilități. Sunt produse pentru care interesul este tot mai crescut în ultima vreme, doar anul acesta volumul comenzilor a crescut cu 20 de procente, semn că armatele care cumpără armament românesc și-au regândit politica de apărare.
Sorin Chivu, director Uzina Mecanică Mija: „Această creștere a reprezentat-o nu doar loviturile de luptă, cât și loviturile interte. Militarul atât român, cât și militarul din armatele aliate simte nevoia să se antreneze. Pentru noi, un antrenament riguros înseamnă o creștere a producției.”
Armament românesc cer tot mai mult și forțele de ordine.
Sorin Cristescu, director comercial UM Mija: „Forțele de ordine publică, în general, sunt cele pentru grenade acustico-luminoase și grenada de consternare cu efect multiplu. O arunci și până la nouă sărituri, flash-uri și bang-uri poate o arunci în încăpere și paralizează adversarul. Se sperie.”
Principalul client al fabricilor de armament din România râmâne însă Armata Română, care în ultima perioadă și-a triplat investițiile în produsele fabricate la noi. Cifra ar putea crește în viitor, dacă Ministerul Apărării va renunța la clasicele AKM-uri, iar Romarm va începe producția în masă de arme de asalt de calibru NATO.
Avertismentul premierului slovac: Dacă Rusia învinge Ucraina, Slovacia este următoarea
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, romania, arme, armata romana, armament,
Dată publicare:
10-06-2022 17:46