Centru de vaccinare, deschis la Biserica Neagră din Brașov. Doritorii pot vizita gratuit lăcașul de cult
Un eveniment inclus în maratonul de vaccinare iniţiat de Primăria Braşov se desfăşoară, luni, la Biserica Neagră din municipiu.
Persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19 vor fi primite în acorduri de orgă şi vor putea vizita gratuit lăcaşul de cult. Vaccinurile folosite sunt Pfizer şi Johnson & Johnson, transmite News.ro.
"Primarii USR PLUS pun umărul la campania de vaccinare şi continuă evenimentele dedicate imunizării anti-COVID. Biserica Neagră din Braşov îi primeşte luni, 21 iunie, pe cei care vor să se vaccineze împotriva coronavirusului, în acorduri de orgă", au transmis reprezentanţii USR PLUS.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Acesta este al nouălea eveniment din cadrul maratonului de vaccinare "Liber la vaccinare, liber la viaţă!“, iniţiat de Primăria Braşov. "Liber la biserică!” este un eveniment dedicat enoriaşilor şi personalului ecumenic, indiferent de cult.
Cei care se imunizează vor putea vizita gratuit Biserica Neagră şi vor putea asista la concerte de orgă.
Vaccinarea se face, la alegere, cu serurile Pfizer (două doze) şi Johnson&Johnson (doză unică). Programul centrului mobil de vaccinare din Biserica Neagră este între orele 10.00 şi 19.00.
Biserica Neagră este prima din România care îşi deschide porţile pentru a se amenaja un centru de vaccinare mobil în interiorul clădirii. În Marea Britanie, bisericile şi-au deschis porţile pentru imunizări încă de la sfârşitul anului trecut, iar în Sicilia, Italia, din luna aprilie a acestui an.
Potrivit Primăriei Braşov, Biserica Neagră este unul dintre cele mai reprezentative edificii ale goticului transilvănean şi un simbol al oraşului. Biserica parohială evanghelică din Braşov, având hramul Sf. Fecioare Maria, şi-a primit numele ca urmare a marelui incendiu care a cuprins oraşul în 1689, când fumul şi flăcările i-au înnegrit zidurile. Biserica Neagră are o lungime de 89 de metri şi o lărgime de 23 de metri, fiind cel mai mare edificiu religios între Viena şi Istanbul.