La 18 ani de cand a invins leucemia, tenorul Jose Carreras a venit sa le ofere speranta copiilor bolnavi de la Fundeni
''Cand pot sa ajut bolnavii de leucemie, asta inseamna fericirea pentru mine.'' O spune cu emotie si modestie, marele tenor Jose Carreras.
Artistul i-a vizitat vineri pe copilasii bolnavi internati la ''Institutul Fundeni''. Carreras stie prea bine ce inseamna suferinta. La randul sau a fost diagnosticat cu leucemie in anul 1987. Dupa ce a iesit din aceasta incercare, a infiintat o fundatie care ii ajuta pe suferinzi.
Pe marile scene ale lumii se simt ca acasa iar publicul il adora. Si totusi Jose Carerras isi gaseste linistea alaturi de bolnavii de leucemie.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Reporter: Ceinseamna fericirea pentru dumneavoastra?
Jose Carreras, tenor: Ceea ce fac acum! Orice moment din viata poate deveni unul de fericire.
Vineri a stat de vorba cu suferinzii internati in Sectia de transplant medular a Institutului Fundeni. I-a incurajat si le-a spus ca pot conta pe sprijinul sau. Cu atat mai mult cu cat stie prin ce sunt nevoiti sa treaca pacientii care sufera de aceasta maladie. La randul sau dupa ce a fost diagnosticat a fost supus unor tratamente indelungate.
Jose Carreras: "Suntem aici, vorbind cu dumneavoastra, stiind ca acolo micii pacienti sunt in mainile unei echipe de medici extraordinare si ca am putut fi de un cat de mic ajutor este un moment de fericire cu siguranta."
Tenorul a oferit sprijin multor spitale care se ocupa de diagnosticarea si tratamentul bolnavilor de leucemie prin fundatia pe care a infiintat-o si care de 10 ani ii sprijina si pe medicii romani, trimitandu-i la cursuri de specializare in strainatate.
Jose Carreras: "Ceea ce facem si ceea ce vrem sa continuam este sa sprijinim aspectele stiintifice, care pana la urma sunt cele mai importante."
Anca Colita, sef Sectia de Transplant Medular a Institutului Fundeni: "Cu cativa ani in urma faceam doar cateva transplanturi. Acum facem 100 de transplanturi. Sprijinul este imens."
Tenorul Jose Carerras va sustine o serie de concerte in Romania. A cantat deja la Bucuresti si urmeaza sa plece spre Cluj Napoca. A tinut insa sa profite de ocazie pentru a incuraja si donarea de celule stem de catre donatori neinruditi pentru transplantul medular care poate salva vietile bolnavilor de leucemie. De doi ani de zile in Romania functioneaza Registrul donatorilor onorifici de celule stem, infiintat in urma campaniei: "Avem viata in sange", derulata de Stirile PROTV. Registrul este deservit si de o banca publica de celule stem, functionala intr-un spital de stat care ajuta la procesarea grefelor recoltate pentru cei care au nevoie de un transplant de maduva.