Cele mai importante producții ale cinematografiei românești din acest an, premiate la Gala GOPO
Cele mai importante producții ale cinematografiei românești din acest an și cei mai buni actori au fost recompensați marți seară, la Teatrul Național București la Gala Premiilor GOPO.
„Oameni de treabă" al regizorului Paul Negoescu a triumfat la categoria „cel mai bun lungmetraj". Iulian Postelnicu - actorul principal din același film - a primit trofeul pentru interpretare.
Două dintre producătoarele filmului - Ana Maria Antoci și Ana Voicu - au urcat pe scena Teatrului Naţional Bucureşti în aplauzele publicului numeros.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lungmetrajul „Oameni de treabă" este o comedie neagră care spune povestea unui poliţist din mediu rural. Pelicula a avut premiera internaţională anul trecut, la Festivalul de Film de la Sarajevo.
Este al doilea premiu GOPO câștigat de Paul Negoescu, fiind nominalizat de 7 ori, de-a lungul carierei.
Și actorul principal din „Oameni de treabă" a primit aseară o statuetă. Aseară, filmul „Oameni de treaba" a triumfat și la categoriile „cel mai bun actor secundar", „cel mai bun scenariu" și „cel mai bun montaj".
Premiul GOPO pentru cea mai bună interpretare feminină a ajuns la Andreea Grămoșteanu, pentru rolul din filmul #dogpoopgirl.
Filmul „Metronom" a fost nominalizat la cele mai multe categorii - 11. A fost premiat pentru decor, costume, machiaj și coafură și cea mai bună imagine.
Alexandru Belc, regizor Metronom: „Este un pic altceva. Este adevărat, sunt filme diferite în ultimii ani. Sunt regizori tineri, care au un limbaj diferit. Ne dorim să fie filme de autor comericale. Asta ar fi soluția ideală. Să avem cât mai mulți spectatori în cinematografe și după acea pe platforme de streaming”.
Ioana Bugarin, actriță: „Mi se pare că există un val al schimbării pe care mi se pare că îl prind. Actrițele care vin din urmă mi se pare că crează o diversitate mai mare și că începem să spunem mai multe povești”.
Andrei Hutuleac, regizor: „Trăim o perioadă mai bună, n-aș zice extraordinară, dar mai bună pentru filmul românesc decât acum niște ani. Filmele românești sunt într-o continuă schimbare. E normal, evoluează în același timp cu noi și filmele”.
Cel mai bun film de debut a fost desemnat „Imaculat" al regizoarei Monica Stan.