Ce trebuie să știm dacă vrem să participăm la un eveniment care implică o slujbă religioasă
În condițiile în care românii pare că s-au relaxat de tot după ieșirea din starea de urgență, autoritățile ne reamintesc că pericolul nu a trecut încă.
Chiar și acum în stare de alertă sunt în vigoare mai multe restricții și obligații care pot fi și sancționate.
În primul rând, văzând imaginile din Herăstrău, autoritățile ne reamintesc că sunt interzise adunările publice de orice fel și că nu avem voie să ieșim pe stradă în grupuri mai mari de 3 persoane.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În plus, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun, dar și la biserică sau la cumpărături. Cei care vor fi prinși fără mască în aceste locuri riscă o amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.
Totodată, potrivit hotărârii nr. 24 a comitetului pentru situații de urgență, terasele restaurantelor rămân închise în perioada stării de alertă.
Autoritățile au clarificat și câte persoane pot participa la evenimente familiale, adică atunci când bifăm opțiunea 9 din declarația pe proprie răspundere necesară pentru deplasări în afară localităților.
Dacă e vorba de evenimente care implică o slujba religioasă, precum nunți, botezuri, înmormântări, numărul maxim de participanți în biserica este de 16. În exterior, numărul e nelimitat, dar cu condiția respectării tuturor obligațiilor de distanțare și protecție. Dacă e vorba de petreceri în familie, acasă, din nou numărul maxim de oameni acceptați este tot 16.
Oficialii au clarificat și ce înseamnă zona metropolitană în cadrul căreia vă puteți deplasa fără limite și fără declarați pe proprie răspundere. Este vorba de localitățile aflate pe o rază de până la 30 de kilometri față de principalul oraș. Pentru București, se consideră a fi zona metropolitană întreg teritoriul județului Ilfov.
Și apropo de deplasări, interdicțiile emise prin hotărârea comitetului pentru situații de urgență sunt valabile indiferent de intervalul orar și nu există restricții diferite după ora 22.
Sursa: Pro TV
Etichete: coronavirus, biserica, restrictii, mască de protecție, slujba religioasa,
Dată publicare:
17-05-2020 18:58