Ce trebuie să îi întrebe soldații israelieni pe copiii ostatici pe care îi întâlnesc. Ordinul direct pe care l-au primit
Hamas ar urma să elibereze în aceste zile ostatici, printre care și mulți copii. Astfel, soldații israelieni au fost instruiți despre cum să interacționeze cu tinerii pe care îi întâlnesc.
În aceste zile se așteaptă că în aceste zile gruparea teroristă Hamas să elibereze 30 de copii, opt mame și alte 12 femei, inclusiv bătrâni ale căror vieți sunt în pericol.
Un document pregătit de autoritățile israelienă înainte de mult-așteptata încetare a focului și de acordul de eliberare de ostatici cu Hamas detaliază modul în care soldații IDF care întâlnesc pentru prima dată copii ostatici ar trebui să se comporte corect cu aceștia. Copiii se află în captivitatea Hamas de peste șase săptămâni, iar starea generală de sănătate a acestora este necunoscută.
Set de întrebări pentru copiii răpiți
Aproximativ 40 de copii și 13 mame sunt ținuți ostatici, dar nu toți vor fi incluși în grupul inițial prevăzut pentru eliberare, deoarece Hamas susține că nu știe unde se află toți ostaticii, inclusiv copiii, notează Jerusalem Post.
Jihadul Islamic Palestinian deține, de asemenea, mai mulți ostatici. Se așteaptă ca eliberarea inițială să includă 30 de copii, opt mame și alte 12 femei, inclusiv persoane în vârstă, ale căror vieți sunt în pericol.
Instrucțiunile au fost trimise, de asemenea, personalului IDF care va fi primul care va primi copiii după ce va avea loc schimbul.
"Când soldatul se întâlnește cu copilul", se arată în document, "se va prezenta după cum urmează: 'Bună ziua, numele meu este... Sunt soldat în Forțele de Apărare Israeliene și te însoțesc pentru a ajunge acasă. Te afli într-un loc sigur. Sunt aici pentru a avea grijă de tine, ești în siguranță".
Totodată, soldaților israelieni li s-a dat un set de întrebări pe care ar trebui să le pună copiilor răpiți.
"Ți-e frig sau cald?" și "Ți-e sete?", sunt unele dintre întrebări, iar dacă un soldat observă că un copil are dificultăți de mers, ar trebui să-l întrebe: "Pot să-ți dau o mână de ajutor? Este în regulă dacă te iau în brațe și te ajut să mergi?".
"Unde este mama mea? Unde este tatăl meu?"
De asemenea, soldații au fost instruiți cu privire la modul în care să abordeze întrebările dificile, cum ar fi soarta necunoscută a membrilor familiei după masacrul din 7 octombrie. "Copiii vor pune întrebări precum "Unde este mama mea? Unde este tatăl meu?". Soldații nu trebuie să răspundă la aceste întrebări, chiar dacă știu răspunsurile", se arată în document.
"Fiecare întrebare trebuie să primească un răspuns de genul "Îmi pare rău, nu știu. Treaba mea este să te duc în Israel, într-un loc sigur, unde te vor aștepta oameni pe care îi cunoști și care îți vor răspunde la toate întrebările tale".
Există, de asemenea, o directivă pentru soldați de a avea grijă de ei înșiși: "Întâlnirea cu copilul poate declanșa o avalanșă emoțională și în tine și, poate, împreună cu emoția, chiar și suferință și o reamintire a tuturor evenimentelor dificile și traumatice care au avut loc. Trebuie să apelați la ajutorul unui profesionist pentru a fi o ancoră sigură și favorabilă pentru copil atunci când îl întâlniți".
Sursa: Jerusalem Post
Etichete: israel, ostatici, eliberati, Fâșia Gaza,
Dată publicare:
23-11-2023 10:55