Ce soluție a găsit Clotilde Armand pentru gunoaiele care mustesc pe străzile din Sectorul 1: „Vom face curățenie”

14-12-2020 21:40


platforma

În urma scandalului din Sectorul 1 al Capitalei unde gunoaiele mustesc pe străzi de aproape trei săptămâni, primarul Clotilde Armand a anunțat că a lansat o platformă online.

 

Astfel, cu ajutorul platforme https://impreunafacems1luna.rocetățenii pot semnala locurile cu deșeuri necontrolate la care nu s-a putut ajunge până acum”.

„Vă promit că vom face curățenie în Sectorul 1 așa cum nu s-a mai făcut niciodată. Și în primărie și în afara primăriei. Știu că s-a dezlănțuit o campanie mediatică împotriva mea dirijată de Mafia gunoaielor pentru că de o lună de zile s-au schimbat regulile prin primărie. Nu mai curg banii publici cum vor anumite grupuri de interese, se respectă legea, se verifică contractele publice, se fac plângeri la Parchet pentru abuz în serviciu etc. Am convocat astăzi o celulă de criză pentru problema deșeurilor și mâine avem ședință de îndată a Consiliului Local pentru această situație”, a mai spus Clotilde Armand într-o postare de pe Facebook.

Tot primarul a mai adăugat că „harta va fi monitorizată în permanență de echipajele care colectează gunoiul și Poliția Locală Sector 1”.

„Nu vom lăsa străzile pline cu gunoi, nu vom tolera nici un fel de șantaj, nu vom ceda în fața campaniei mizerabile făcută de Mafia gunoaielor. Eu voi sta aici și voi lupta cu ei. Până la capăt”, a mai scris Armand.

În sectorul 1 sunt peste 1.200 de străzi unde timp de trei săptămâni gunoaiele au format adevărate mormane. S-au strâns ilegal fiind depozitate atât de cetățeni cât și de firme mai mici. Vorbim în total de 1.000 de tone de deșeuri.

S-a ajuns în această situație după ce Clotilde Armand a refuzat să mai plătească timp de patru luni facturile către Romprest ajungându-se la un prejudiciu total de 90 de milioane de lei. În acest scandal a intervenit și Garda de Mediu care face controale la ambele instituții.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO