Ce se va întâmpla după redeschiderea școlilor. Anunțul comisarului european pentru Sănătate
Redeschiderea şcolilor nu ar trebui să declanşeze o înmulţire semnificativă a cazurilor de coronavirus, a declarat comisarul european al Sănătăţii, Stella Kyriakides, într-un interviu apărut sâmbătă, potrivit DPA.
"Studii realizate în mai multe state din UE au arătat că transmiterea de la copil la copil în şcoli este rară şi că redeschiderea şcolilor nu a fost asociată cu o înmulţire semnificativă a infecţiilor", a spus ea pentru cotidianul italian La Stampa.
"Dovezi actuale sugerează că dacă sunt implementate măsuri adecvate de igienă, iar elevii sunt distanţaţi sau împărţiţi în grupuri, este puţin probabil ca şcolile să fie o sursă mai mare de infecţii decât alte locuri. Iar asta este ceea ce sperăm", a adăugat ea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Stella Kyriakides a mai declarat că primul vaccin împotriva virusului ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an sau la începutul lui 2021. Totuşi, ea a precizat că este "riscant" să se facă o predicţie exactă.
Săptămâna trecută, Serviciul de Sănătate Publică din Anglia a prezentat un studiu care arată că dintre cei peste un milion de copii care au fost prezenţi la grădiniţă şi la şcoala primară în Anglia în iunie, numai 70 au fost afectaţi de focare de coronavirus.
"Acolo unde au existat copii care au contractat infecţia, cel mai probabil au luat COVID-19 acasă, de obicei de la un părinte. Jumătate dintre focare nu au implicat niciun elev, iar transmiterea între elevi a fost foarte rară", a precizat Serviciul de Sănătate Publică din Anglia.