Ce se întâmplă de fapt cu brazii de Crăciun după ce sunt aruncaţi la gunoi
După sărbători, românii fac din nou curățenie și aruncă în primul rând brazii de Crăciun. Firmele de salubritate au strâns mii de pe străzi în aceste zile.
Pe străzile dintre blocuri sau chiar pe bulevardele principale peste tot zărim câte un brad abandonat, până mai ieri luminat şi împodobit cu globuri strălucitoare. Deşi tradiţia spune că bradul de Crăciun se păstrează în casa până la Bobotează, mulţi au renunţat deja la el.
Containerele s-au umplut cu brazi doar în ultimele două zile, dar maşinile încă mai aduc resturi adunate de peste tot. Aceştia vor fi tocaţi şi folosiţi ca valorificare energetică sau biomasă, explică Dan Ceauşescu, Directorul Urban S.A.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
În general, după Crăciun şi Revelion cantitatea de deşeuri strânsă de firmele de salubritate de la populaţie creşte cu peste 40% faţă de o perioadă normală. Iar în Bucureşti, după aceste sărbători, responsabilii au adunat cu 10 la sută mai multe resturi faţă de anul trecut. Oamenii au aruncat de la mâncare până la obiecte din casă, geamantane sau jucării.
Acum după sărbători, într o singură zi şi doar prin această staţie de sortare trec peste 1000 de tone de deşeuri care urmeaza să fie reciclate. Adică cu 500 de tone mai mult faţă de o zi normală, când funcţionează o singură banda. Acum se lucrează la capacitate maximă, cu tot personalul şi cu ambele benzi funcţionale.
Deşeurile sunt verificate de angajaţi. Apoi, conservele şi resturile din fier sunt sortate de un magnet, iar în final
tot ce se poate recicla se expediază la fabrici de reciclare şi tot ce nu se mai poate recicla se valorifică energetic, se expediază la fabrici de ciment'.
Din păcate, România sta prost la capitolul reciclare: doar şase la sută din gunoiul produs de noi într un an este prelucrat faţă de alte ţări , unde procentul este şi 70 - 80 la sută.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: mizerie, reciclare, fabrica, gunoi, Brad, craciun, urban,
Dată publicare:
04-01-2019 19:31