Ce sanse sunt sa ninga de Sarbatori in Romania. Harta care demonstreaza ca doar 1 din 10 europeni au un "Craciun alb"
Va ninge sau nu in Bucuresti de Sarbatori? Iar daca nu, unde am putea merge in Europa ca sa ne bucuram de zapada de Craciun?
La aceste intrebari a incercat sa raspunda un utilizator finlandez al retelei sociale Reddit. Cunoscut pe Internet drept Haayoaie, acesta a creat, pe baza datelor de la meteorologi, o harta a probabilitatii de a avea un „Craciun alb” - harta din care descoperim ca avem mai putin de o sansa din 3 de zapada la Bucuresti in ziua Nasterii Domnului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Cand am inceput sa lucrez la aceasta harta, am fost suprins sa descopar ca zapada de Craciun este atat de rara in cea mai mare parte a Europei. Mai putin de 10% dintre europeni traiesc intr-o tara unde Craciunul este alb. Credeam ca e un fenomen mult mai obisnuit, fiindca Craciunul e intotdeauna prezentat ca fiind alb. Nu e ciudat sa traiesti in Anglia sau Olanda si sa vezi cum in toate povestile si decoratiunile de Craciun apare zapada?”, spune autorul hartii.
Potrivit hartii, sanse peste 50% de a avea zapada de Craciun sunt doar in tarile scandinave si Rusia. Iar tara noastra e practic taiata in 2: in Transilvania, Oltenia si Muntenia probabilitatea unui Craciun alb este intre 25 si 49% iar in Moldova si Dobrogea, intre 10 si 24%. Capitala e la limita dintre aceste 2 regiuni.
Interesante sunt si comentariile la aceasta postare. „De vina e Merkel, zona in care locuiesc e din ce in ce mai putin alba pe zi ce trece”, scrie un utilizator din Franta, facand aluzie la criza refugiatilor”. „Ninge si la noi, insa imediat ploua si apa spala zapada”, comenteaza un britanic. Iar un compatriot de-al sau scrie ca si in Anglia te poti bucura de un Craciun alb, dar numai intre anumite ore, pana dispare zapada. De asemenea, un austriac explica ca acest mit al „Craciunului Alb” provine de la imigrantii europeni din America, ce trimiteau acasa de Sarbatori carti postale cu zapada.