Ce pacaleli pot ascunde produsele comandate online. Un site a vandut produse in valoare de 1 milion de euro cu garantii false

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Aveti mare grija de unde cumparati cadourile de Craciun. In spatele unor produse cu preturi mai mici, care va pot face cu ochiul, s-ar putea ascunde o pacaleala.

Politistii din Bucuresti au depistat o grupare care vindea aparatura electronica pe internet, cu certificate de garantie false. Sute de oameni au cumparat produse pe care nu le pot repara ori schimba, daca se strica.

Timp de un an, spun politistii, patru barbati au vandut ilegal produse electronice pe internet. Nu au platit taxele si impozitele aferente si-n plus ar fi fabricat si certificate de garantie false.

Indivizii comandau produsele, in special aparate foto sau camere de filmat profesionale, din tari precum Thailanda, China sau Japonia. Imediat ce intrau in posesia lor, le postau pe diverse site-uri de anunturi cu aproximativ 25% mai ieftine fata de pretul pietei.

Cel care dadea comanda primea factura si certificatul de garantie, insa habar nu avea ca aceste documente erau false.

Nu-i greu de ghicit ce inseamna siguranta ca poate fi schimbata sau reparata, in cazul in care se defecteaza o camera foto, de exemplu, care a costat 20.000 de lei.

Marius Dunca, Presedinte ANPC: "Trebuie sa privim cu atentie toate datele oferite de cel care vinde pe internet, sa sunam la firma, sa ne interesam. Sa ne atraga atentia daca sunt preturi mici."

Deocamdata nu a fost stabilit exact numarul clientilor pacaliti, insa nu-s deloc putini pentru ca vorbim de un prejudiciu de 1 milion de euro prin evaziune fiscala. Doi dintre suspecti au fost retinuti pentru 24 de ore si urmeaza sa fie dusi la instanta cu propunere de arestare preventiva. Ceilalti sunt cercetati in libertate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO