Ce au găsit procurorii în curtea familiei din Cluj care a murit electrocutată în piscină. Sfârșitul lor a fost cumplit
Apar noi detalii în cazul familiei din Cluj găsită fără suflare într-o piscină gonflabilă din curtea casei.
Serviciul de Medicină Legală a confirmat că cei trei, un bărbat 46 de ani și părinții lui, au murit electrocutați, iar specialiștii au descoperit mai multe improvizații făcute la instalația electrică.
Bărbatul este un fost director de bancă, divorțat, care stătea adesea în casa mamei și a tatălui său.
Ovidiu Daniel Mureșan avea 46 de ani și o bună perioadă a fost director de filială la o bancă din Cluj. De anul trecut lucra ca manager într-o corporație. Curtea în care s-a petrecut tragedia era a părinților lui, unde mergea des mai ales după divorț. Cei care îl cunoșteau spun că bărbatul avea în zonă mai multe terenuri.
Locuinţă în care s-a petrecut tragedia este lângă o pădure.
Astăzi procurorii au fost din nou aici pentru a strânge și alte probe, iar în ajutor le-a venit și o echipă de la distribuție energie electrică. Cert este că s-a găsit un număr mare de circuite improvizate la instalația electrică, inclusiv în spatele casei unde era montată piscina.
Potrivit celor de la compania regională de distribuție a energiei electrice, toate firele atârnate pe lângă casă, dar și deasupra piscinei, erau extrem de periculoase.
Prima variantă rămâne cea a electrocutării în lanț. Fiul era în apă, când, se pare, un fir s-a rupt. El ar fi fost primul care a murit. Mama lui ar fi sărit să-l salveze, dar curentul a trecut și prin corpul ei. Tatăl de 76 de ani a fost ultimul care a încercat să-și scoată de acolo familia. Totuși, ancheta se anunță complicată.
Specialiștii spun că ar mai putea fi luată în calcul o variantă. Potrivit acestora, pompa de filtrare a apei din piscină conectată la o instalație electrică improvizată, poate reprezenta risc de electrocutare.
Andrei Croitoriu, inginer electrotehnist: „O pompă de piscină pentru filtrare, chiar dacă are un grad de protecție împotriva apei, poate electrocuta pe cineva dacă este conectată la o instalație electrică improvizată. Instalațiile improvizate pot avea cabluri neizolate, împământare inadecvată și conexiuni defectuoase. Aceste deficiențe permit curentului electric să "scape" și să se răspândească în apă, provocând șocuri electrice fatale.”
Autorităţile fac cercetări pentru ucidere din culpă.