Ce a primit de mâncare Cătălin Cherecheș în închisoare. Fostul primar din Baia Mare a refuzat să consume alimentele
Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a ajuns, miercuri, la Penitenciarul Rahova, unde își va petrece urmatoarele 21 de zile, perioada de carantină obligatorie.
Are de ispășit o condamnare de 5 ani de închisoare pentru corupție. Cherecheș a fost adus, marți, sub escortă, din Germania, unde fusese capturat în luna noiembrie. Și a rămas peste noapte, în penitenciarul din Arad.
Marți noapte, Cătălin Cherecheș a dormit într-o celulă de 17 metri pătrați, cu două paturi, de la penitenciarul din Arad. Pe cealaltă saltea coleg i-a fost un individ condamnat pentru infracțiuni rutiere.
Somnul i-a fost însă scurt. În zori, la ora 06:00, s-a dat trezirea. Fostul primar din Baia Mare a refuzat micul dejun unde ar fi primit slănină, telemea și ceai, iar după 40 de minute o dubă a Administrației Naționale a Penitenciarelor a ieșit cu el pe poarta închisorii cu destinația București.
După alte 7 ore, Cătălin Cherecheș a ajuns cu duba penitenciarului la închisoarea de maximă siguranță Rahova unde va intra în perioada de carantină.
Practic, în următoarele 21 de zile fostul edil de la Baia Mare va intra într-o evaluare medicală dar și psihilogică iar apoi va lua drumul Aidului.
Cătălin Cherecheș a fost predat, marți seara, autorităților române în punctul de trecere a frontierei Nădlac.
Spre deosebire de ziua în care o cameră de supraveghere l-a surprins într-un magazin de telefoane mobile din Ungaria și de momentul în care a fost capturat de politiștii germani și a fost zgâriat pe față, marți seara, Cătălin Cherecheș arăta diferit.
Cătălin Cherecheș, schimbat radical
Era tuns scurt, fără cărare, și a mai slăbit câteva kilograme.
În Penintenciarul de Maximă Siguranță Aiud, unde va ispăși o parte din pedeapsa de 5 ani de închisoare - până când va putea avea parte de un regim de detenție mai lejer și mai aproape de casă - Cătălin Cherecheș va sta într-o celulă decentă.
A fost promisiunea celor din Ministerul Justiției pentru ca autoritățile germane să îl trimită în țară.
Miercuri, fostul primar din Baia Mare ar fi trebuit să ajungă, la prânz, la Instanța Supremă, unde încearcă printr-o altă cale extraordinară de atac - recursul în casație - să obțină anulărea condamnării.
Cum nu a făcut-o pentru că era pe drum, între penitenciare, și nu s-a putut îndeplini procedura de citare, judecătorii au amânat judecata cererii pentru mijlocul lunii mai.
Fugarii celebri pe care autoritățile încearcă să-i aducă în țară
România are o listă lungă de fugari pe care încearcă să îi aducă în țără.
Printre aceștia, fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, și fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, Ionel Aresene, pentru care a fost suspendată procedura de predare de către statul italian după ce avocații lui au susținut că este în depresie și prezintă risc mare de suicid.
Alina Gorghiu, ministrul Justiției: "Le reamintesc celor celor care încă mai cred că pot scăpa de justiție că o să îi aducem acasă! Mai devreme sau mai târziu".
Anul acesta, potrivit ministrului Justiției, au fost aduși în țară aproape 200 de fugari.