Cazul siamezelor care impart aceeasi inima. Medicii romani vor sa ii ceara ajutorul unui posibil candidat la presedintia SUA
Cazul siamezelor care au in comun inima, ficatul si sternul a ajuns in atentia unor medici renumiti din strainatate, specializati in operatii de separare.
Toate evaluarile si investigatiile facute la Marie Curie au fost trimise unor chirurgi cardiovasculari din Italia. In prezent starea copilelor ramane grava dar stabila, iar vestea buna este ca au inceput sa ia in greutate.
Siamezele nascute la Constanta, in data de 22 decembrie, sunt inca la terapie intensiva. Sunt intubate si hranite prin catetere.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Au cu 200 de grame mai mult ca acum saptamana iar asta le da sperante medicilor de la spitalul Marie Curie din Bucuresti.
Catalin Carstoveanu, medic: Ne-am concentrat mult pe partea pulmonara, dorim acum sa punem un diagnostic cat mai exact. Partea importanta de supravietuire de prognostic e partea cardiaca. Este un cord comun nu e un simplu cord comun..
Investigatiile complexe vizeaza cordul, pe care fetele il impart, dar si ficatul si sternul, care sunt si ele comune. Din primele tomografii apare ca inima lor are 3 ventricule si 4 atrii unite. Extrem de fragile sunt si vasele mari ale inimii. Tocmai de aceea, nu se pune inca problema unei interventii de separare.
Monitorizata permament este si o malformatie abdominala la nivelul intestinelor care poate deveni oricind o urgenta.
Catalin Carstoveanu: "Ne intereseaza sa facem ce e mai bine pentru ei, nicioada nu stim cum vor fi lucrurile si ne vom consulata si cu altii care au experienta internationala, sa vedem ce putem sa facem cel mai bine pentru ei."
Tocmai de aceea, investigatiile si evaluarile siamezelor au fost trimise unui renumit chirurg cardiovascular Alessandro Frigiola de la un centru specializat din Milano.
De asemenea, doctorii de la Marie Curie spun ca vor lua legatura si cu neurochirurgul american Ben Carson care a operat de-a lungul anilor inclusiv siamezi, uniti in zona craniului. Medicul american, in prezent retras din activitate este pe lista posibililor candidati ai Partidului Republican pentru Casa Alba
Decizia unei operatii de separare va fi luata abia dupa ce doctorii vor avea toate raspunsurile, mai ales ca riscurile sunt enorme.
Sursa: Pro TV
Etichete: operatie, riscuri, marie curie, siamezi, Ben Carson,
Dată publicare:
28-12-2015 18:58