Un pescador românesc s-a scufundat în Marea Neagră. Trupurile a 3 dintre marinari au fost găsite plutind
Un pescador cu cinci oameni la bord s-a scufundat în largul Marii Negre.
Nava încărca rapane în zona Gura Portiței, când, potrivit primelor informații, a luat apă atât de repede, încât comandantul nu a mai apucat să ceară ajutor. Trupurile a trei dintre marinari au fost găsite plutind.
Două pescadoare private, Shark 1 și Shark 2, au pornit duminică după-amiază la recoltat de rapane.
Cele două pescadoare, Shark 1 și Shark 2, au plecat din Portul Midia. S-au dus să pescuiască în apropiere de Insula Sacalin. Acolo s-a petrecut și incidentul naval.
În timp ce Shark 2 a revenit în Portul Midia, primul pescador a rămas în larg. La ora 8 un apel la 112 anunța că nimeni nu poate lua legătura cu echipajul de la bord: în total cinci oameni. În scurt timp au fost mobilizate mai multe echipe de căutare, inclusiv un elicopter MAI. Din păcate, au fost localizate trei cadavre.
Nicolae Botezan, ISU Tulcea: ”Dispeceratul ISU Tulcea a fost anunțat despre posibila dispariție a unui pescador pe mare. Informații culese au fost comunicate operativ către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, dar și instituțiile implicate în operațiunile de căutare și salvare pe mare."
Petrișor Irimia, Garda de Coastă: ”În momentul de față, Garda de Coastă participă cu trei nave și 20 de polițiști de frontieră."
Pescadorul Shark 2 a adus trupurile neînsuflețite ale celor trei marinari găsiți până în prezent. Unul dintre navigatorii morți este chiar comandantul pescadorului Shark 1. În largul mării au rămas două nave ale Poliției de Frontieră, dar și una de la Agenția de Salvare pe Mare. În continuare sunt căutați cei doi marinari dați dispăruți.
În timp ce în largul mării căutările continuă, autoritățile încearcă să afle cum s-a petrecut tragedia. Cele două pescadoare sunt ale lui Cosmin Stroe, fiul parlamentarului Felix Stroe. Cosmin Stroe nu a vrut să facă pentru moment niciun comentariu. A vorbit însă asociatul lui care încearcă să înțeleagă cum de pescadorul s-a scufundat atât de repede, încât comandantul nu a apucat să lanseze un semnal SOS. Pescadorul era dotat cu tehnologia necesară obligatorie.
Marius Gherasim, acționar în firmă: ”Erau la pescuit, la rapane. Firma are licență de pescuit, toate vapoarele sunt în regulă. Erau la pescuit rapane. Posibil, v-am zis, vreo mină să fi fost pe fundul mării, că a fost ceva instantaneu, așa, buf."
Ancheta în cazul tragediei maritime este coordonată de procurorii din Constanța, care iau în calcul inclusiv vremea rea.