Cât plătesc părinţii ca să aibă unde să-şi lase copiii în vacanţă când merg la serviciu

Ultimul update: Marti 21 August 2018 20:18
Data publicarii: Marti 21 August 2018 18:51
Categorie: Actualitate

Ce face un părinte care trebuie să meargă la serviciu, dar copiii sunt încă în vacanţă? Cei care-şi permit, să plătească între 500 şi 850 de lei pe săptămână îi duc pe cei mici în "tabere urbane".

Sunt programe de o săptămână, în care pot învăţa engleza, de la vorbitori nativi, pot face înot, cursuri de robotică, ori pot descoperi tainele chimiei, prin experimente pentru vârsta lor. Iar unele companii, şi-au înfiinţat centre de distracţie, pentru copiii angajaţilor.

Am nimerit în mijlocul cursului de robotică, la care s-au înscris 20 de copii. În toată tabăra sunt peste 50. Vârsta minimă e de 6 ani, iar cei mai mari au deja 14 ani. Sunt aduşi în fiecare dimineaţă la ora 8 de părinţii care îi lasa şi pleacă la serviciu. În tabăra urbană de o săptămână taxa e de 850 de lei, cu o mulţime de activităţi şi 3 mese pe zi.

Gabriela Atanasovici, coordonator Caro Summer Camp: "Au activităţi sportive şi activităţi creative, au înot, parkour, escalada, au ore de robotică, aşa cum se vede în spate, au art and craft, teatru şi dezvoltare personală, au public speaking şi creative writing."

Jocurile capătă alură de experimente în toată regulă în acest spaţiu special amenajat pentru exploratorii de peste 6 ani, dar şi mai mici. Cu mănuşi şi ochelari, chimiştii de ocazie au amestecat substanţele colorate în timp ce au învăţat despre fiecare în parte.

Ana Maria Roata Palada, fondator Orăşelul cunoaşterii: "Ne jucăm cu aerul, cu apă, vedem ce putem face cu forţa lor, descoperim forţa magneţilor, dar în acelaşi timp ne testăm îndemânarea, ne călim răbdarea, descoperim de exemplu cum putem să refacem o tablă de şah, facem puzzle fără să vedem piesele sau ne jucăm pe o funcţie matematică"

Distracţia durează tot o săptămână, costă 550 de lei şi include 3 experimente pe zi, plus două mese.

La Şcoala de vară de la British Council copiii învaţă prin joc, limba engleză. Stau de la 9 până la ora 14, o săptămână costă 500 de lei şi nu au masa inclusă.

Diana Popa, manager operaţiuni British Council: "Ne adresăm tuturor nivelurilor de cunoştinţe, există o testare iniţială însă am încercat să-i luăm pe toţi cei interesaţi, le oferim un profesor calificat, brandul British Council, cu care petrec acest timp în limba engleză. Începând de la explorarea universului marin, la invenţii, la vorbim despre ştiinţă tot ce poate să stârnească interes pentru această categorie de vârsta"

Există şi companii care au creat locuri speciale în care angajaţii să-şi poată lăsa copiii în siguranţă, să se joace. Ilinca, de exemplu, şi-a făcut o mulţime de prieteni, iar mama ei spune că e un beneficiu foarte important.

Adriana Ioniţă, mama Ilincăi: "faptul că Ilinca e aici atât de aproape de mine, când ştiu că are nişte activităţi pe care le face, că ştiu că e supravegheată şi pot să-mi văd liniştită de treaba fără să stau cu gândul la se s-ar petrece acasă... mi se pare fantastic."

Nora Dobre, director OK Center : "Este un program pentru colegii noştri din OTP, părinţi, care intră la ananghie şi nu mai au ce să facă, nu mai au soluţii. Este un loc... care noi am zis că trebuie să îndeplinească trei condiţii: să fie un loc safe, curat şi creativ pentru copii"

Oficial, pentru părinţii care nu-şi permit astfel de tabere, ar trebui să fie deschise grădiniţele de stat pe perioada verii. Însă, după cum aţi putut vedea într-un reportaj difuzat recent de Ştirile PROTV, puţine unităţi primesc într-adevăr copiii şi în vacanţă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Proiectul inedit care ar putea pune capăt hranei nesănătoase în grădiniţe şi şcoli
Proiectul inedit care ar putea pune capăt hranei nesănătoase în grădiniţe şi şcoli
VIDEO PROTVPLUS.RO
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Cosmin Savu
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

02:31
ROMANIA, TE IUBESC!
Lansare "Romania, te iubesc!" - interviu Paula Herlo
Aprope două decenii de jurnalism de investigație, într-o carte ca un carusel al emoțiilor. Te vei înduioșa, vei râde și te vei înfuria, (re)descoperind lumea în care trăim. O radiografie sinceră a României noastre cea de toate zilele, scrisă de elita investigației jurnalistice de televiziune - echipa ”România, te iubesc!”, se lansează duminică, 18 nopiembrie la Târgul Gaudeamus, standul editurii Humanitas.

03:06
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Oana vs Antinia
Oana și Antinia au cântat în numele iubirii, pentru muzică. Ce alegere a făcut Irina Rimes?

12:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Claudia Vs Izabela
Tensiune între antrenorii Vocea României. Claudia și Izabela au dat tot ce e mai bun, însă uite cum au reacționat Smiley și Tudor

13:37
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Dalina vs Lina
Dalina și Lina au interpretat într-un mod original piesa lui Katty Perry "Roar" și au sfârșit confruntarea într-o mare de aplauze. Pe cine a ales Smiley?

08:42
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Alexandra vs Teodora vs Romanița
Au pășit pe scena Vocea României ca niște adevărate artiste și au realizat un trio fantastic. A fost o alegere grea, însă Tudor a decis

11:12
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Maria Vs Eva
Emoții mari pe scena Vocea României. Uite cum s-au descurcat Maria și Eva

09:13
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Andrei vs Claudiu
Până și Adele ar fi dansat pe o asemenea interpretare. Uite ce moment plin de energie au avut băieții pe scenă. Ce-a avut de spus Smiley?

12:15
VOCEA ROMANIEI
Vocea României - sezonul 8: Madalina vs Maria
Transmit o emoție pe care e greu să nu empatizezi. Mădălina și Maria au abordat o interpretare foarte interesantă însă antrenorii au avut păreri diferite

10:59
LAS FIERBINTI
Dedicaţia e gratis
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

07:59
extragere loto
Numere LOTO 18 noiembrie 2018. Numerele extrase duminică la LOTO 6/49
Examenul de rezidențiat la medicină. doar 4.500 de locuri, deși deficitul este de 12.000
Oamenii, debusolați după un mesaj primit de la RO-Alert. Au făcut exact pe dos
”Jaful Secolului”: cât de mult s-a degradat opera lui Picasso, după ce a stat 5 ani îngropată în Tulcea
Primăria Capitalei se pregătește să dea încă o sumă uriașă pentru Catedrala Mântuirii
Accident șocant în Formula 3. O tânără pilot și-a fracturat coloana. FOTO
accident Dn15
Accident grav, în Mureş. Un microbuz cu pasageri a căzut de la câţiva metri
Cum arată și cât valorează tabloul de Picasso găsit la rădăcina unui copac, în Tulcea
„Ploaie de foc” la un festival. Mai mulți răniți în urma bizarului fenomen. VIDEO
Ce spun oamenii din Carcaliu, satul unde a fost găsit un Picasso. "Bă, da frumoşi tablourile alea"
România, ameninţată de noi epidemii. Cele 3 boli care putea lovi în următoarele săptămâni
Cartea "România, te iubesc!", lansată duminică la Târgul Gaudeamus