Care sunt cele mai poluate drumuri din România. Nivelul noxelor, extrem de ridicat pe Centura Bucureștiului
Șoseaua ocolitoare a Bucureștiului, Drumul Național 1 și Drumul Național 7, spre Sibiu, sunt șoselele unde românii consumă cel mai mult carburant. Informația apare pe o hartă a Centrului de Studii Tehnice Rutiere cu cele mai poluate rute din România.
Pe cele trei drumuri șoferii stau cu orele în coloană, cu motoarele pornite. Automat, consumul de carburant și emisia de gaze poluante sunt mai mari. O poluare ridicată se înregistrează, de asemenea, pe drumurile de ieșire din țară prin vămile Nădlac și Borș, unde ajung foarte multe mașini.
Pe Drumul Național 7, în zona Valea Oltului, sunt locuri unde, din cauza unor lucrări, mai mult se stă decât se circulă. Cine s-a întors spre București pe această rută a fost prins cu orele în aglomerație.
Pentru că se înaintează lent și pe câtiva kilometri ajung să se înghesuie sute de mașini, o porțiune din DN7 este printre zonele unde se înregistrează cele mai mari emisii poluante.
Pe harta făcută de Centrul de Studii Tehnice Rutiere cu șosele cu poluare ridicată mai apar DN1, și el extrem de aglomerat, Autostrada A1 și rutele din zona Capitalei.
Centura Bucureștiului are un nivel de poluare extrem din cauza mașinilor
Centura Capitalei măsoara 72 de kilometri și ocupă un loc aparte pe harta drumurilor naționale aglomerate care poluează. Potrivit celor care au făcut studiul, în anumite perioade, autovehiculele care străbat zona limitrofă a Bucureștiului consumă zilnic aproape un milion de litri de combustibil, adică peste șapte procente din consumul înregistrat la nivel național. Asta face ca nivelul noxelor să fie unul extrem de ridicat.
Poluate sunt și șoselele din zona munciipiilor Bacău și Iași și a vămilor Nădlac și Borș.
Șofer: „Stau de două ore și am consumat 10 litri de motorină”.
Șofer: „Toți stăm cu motoarele pornite, emană gaze și nimeni nu ia nicio măsură.”
Iar în România, potrivit Centrului de Studii Tehnice Rutiere, se consumă în fiecare zi, doar pe drumurile națioanale și autostrăzi, 15 milioane de litri de benzină și motorină. Într-un an se adună 5,5 miliarde de litri.
Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor: „Cea mai mare poluare se întâlnește pe zonele pe care cel mai mult se staționează sau se circulă cu viteze mici, deci o fluidizare a acestor rețele de transport rutier ar scădea consumul de combustibil”.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Sibiu, bucuresti, romania, centura, poluare, soferi, sosea, sosele, drum national, poluate,
Dată publicare:
24-07-2022 19:14