Lacul din România cunoscut pentru puterea sa vindecătoare. Are loc un fenomen unic în Europa
Lacul Ursu din Sovata, cunoscut pentru puterea sa vindecătoare, primește din nou oaspeți.
La un metru și jumătate adâncime, apa are acum 40 de grade Celsius.
Scăldatul se face însă după un program bine stabilit, pentru ca lacul să-și păstreze proprietățile binefăcătoare.
Lacul Ursu din stațiunea Sovata este renumit pentru apa sa foarte caldă. Întâlnim aici un fenomen unic in Europa, numit „heliotermie”, ce permite mentinerea unei temperaturi ridicate mult timp. Se datorează stratului de apa dulce, care nu lasă căldura să iasă din lacul cu apă sărată. Ieri au venit primii oaspeti din acest an.
Ce spun turiștii de la Lacul Ursu din Sovata
Turist: „La prima sonerie ne-am și aruncat. E o bucurie să știi că deschizi un sezon care este așteptat de foarte multă lume. De la brâu în jos este ca în caldă, foarte bună apa”.
Turist: „E puțin rece deasupra dar e plăcută. Deasupra este un strat ceva mai rece, pe urmă se simt straturile spre adâncime”.
Bălăceala este întreruptă doar două ore, necesare pentru ca straturile de apă să revină pe făgașul lor.
Turistă: „Temperatura apei este mai mare decât în alte zile. Nu se compară cu marea, marea e mare și lacul Ursu este foarte bun și benefic pentru organism”.
Turistă: „E de apreciat din toate punctele de vedere. E unul dintre puținele locuri din țară în care totuși se face un turism cum ar trebui să se facă peste tot. Ne-a lăsat cu impresie foarte bună și în toamnă ne-am dori să revenim”.
Ce boli ameliorează o vizită la Lacul Ursu
Băile sunt un adevărat balsam pentru cei care suferă de reumatism, boli ale pielii sau ale căilor respiratorii. Nămolul și apa sărată de aici sporesc fertilitatea, datorită conținutului de hormoni și nutrienți, așa că multe femei au adus pe lume copiii după o vizită la Lacul Ursu.
Scăldatul este permis doar trei luni pe an.